תוספים נטורופתיים והזרעה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• תוספים נטורופתיים והזרעה
    יעל
    10/07/2007

לרופאים היקרים שלום,

אני לפני טיפול הזרעה, כאשר במקור הבעיה היא פרפלגיה של בעלי.
    אני מעונינת לנסות דיאטה חדשה באמצעות כדורים נטורופתיים (המכילים תמציות צמחים, ויטמינים, מינרלים וקודים הומיאופתיים) שקיבלו את אישור ה- FDA ומשרד הבריאות בארץ, אך טרם נערך מחקר בנוגע להשפעה על נשים הרות או מיניקות, ולכן מצויין במפורש שהם אינם מומלצים בשלב זה לאוכלוסיה זו.
    רציתי לדעת האם יש סיכון בנטילת תוספים כאלו במקביל לטיפולים, ובמקביל לחומצה פולית שאני נוטלת (במינון 5 מ"ג)? האם יכולה להיות השפעה מזיקה על היווצרות הביציות, תהליך ההפרייה ברחם ובהמשך גם על עוברים שייווצרו?

תודה רבה על תשובתכם

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    תוספים נטורופתיים והזרעה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום נועה

ד''ר דוד ישי
    10/07/2007

כמו שאמרת בעצמך. הדברים לא נבדקו וככל הידוע לי אין מידע על השפעת כדורים אלה על סיכויי הפוריות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי ש...

יעל
    10/07/2007

רציתי לדעת מה דעתך כרופא- האם כמוסות המכילות תמציות צמחים, ויטמינים ומינרלים (כמו תוספי מזון רגילים) וחומצות אמינו וחומרים הומיאופתיים- יכולות באיזשהו מובן להזיק לפוריות והריון? כלומר- אני מבינה שלא נעשו מחקרים בנושא אבל מבחינת תכולת הכמוסות הללו- משהו שם באמת יכול להזיק? הלא מדובר בסך הכל בחומרים מן הטבע ולא באיזה חומרים כימיים מסוכנים...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נועה

ד''ר דוד ישי
    11/07/2007

הכמוסות והתמציות מכילות המון חומרים שאני לא חושב שיש משהו שיודע בדיוק מה הם בדיוק - אפילו לא אלה שמכינים אותם. ובכלל ההנחה שדבר טבעי אינו מזיק היא הנחה מוטעת מאד. בטבע ישנם הרעלים החזקים ביותר.
    אני לא בא להגיד שהדברים שאת מדברת עליהם רעילים או מזיקים אלא רק להגיד שמאחר שאנחנחו לא יודעים בדיוק מה יש בהם ומאחר שלא נבדקה השפעתם על הפוריות אין באפשרותי להביע עליהם דיעה.
    בברכה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו