התחלת טיפולי הפריה מיד אחרי הזרעה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• התחלת טיפולי הפריה מיד אחרי הזרעה
    מיכל
    04/11/2008

שלום, אתמול עברתי הזרעה בנתוני זרע לפני השבחה-נפח: 1.4 סמ"ק, ריכוז: 2 מליון, 50% בתנועה. אחרי השבחה-נפח: 0.45,ריכוז: 3.5 מליון, 56% בתנועה. זוהי הזרעה שלישית (ב 4 יחודשים) שבכולן ריכוז הזרעונים לא עלה על 4 מליון(8 מליון אחרי השבחה) והנפח בסביבות אותם ערכים (גם לפני וגם אחרי). על פי עצת הרופא עשינו החודש ביוץ טבעי על מנת שנוכל להתחיל אחריו בטיפולי הפריה. אתמול לפני ההזרעה דיברנו עם הרופא וביקשנו לדעת האם מיותר לאור הנתונים לבצעה וכדאי להתחיל כבר במחזור זה בטיפולי הפריה (רוצה לתת לנו פרוטוקול ארוך). הרופא אמר שממליץ לבצע את ההזרעה, להמתין למחזור ורק אז להתחיל טיפול ביום ה-19.(כלומר בפועל הפריה רק עוד כחודשיים). שאלותי הן: 1. האם למרות שבוצעה אתמול הזרעה ניתן להתחיל עוד החודש (לפני קבלת המחזור) בפרוטוקול ארוך או שבשל ההזרעה לא ניתן (או לא מומלץ) 2. אם לא ניתן להתחיל בפרוטוקול ארוך האם אפשרי לעשות פרוטוקול קצר או שעדיף ללכת עם המלצת הרופא ולהמתין לארוך (מבנה הרחם שלי פוליציסטי אך המחזור סדיר וכל הבדיקות תקינות). 3. אף על פי שלעולם אין לדעת- האם ההזרעה בנתוני זרע שכאלו הייתה מיותרת ועיכבה אותי בהתקדמות בתהליך? אשמח מאוד לקבל התיחסותכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום מיכל

ד''ר דוד ישי
    04/11/2008

ניתן להתחיל בפרוטוקול ארוך למרות ההזרעה
    אני מעדיף את הפרוטוקול הארוך. חלק גדול מהמחקרים מראים שהוא נותן תוצאות טובות יותר.
    עם זרע כמו שתארת, אני הייתי הולך ישר ל IVF.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו