שאלה לדוקטור

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לדוקטור
    שיר
    12/11/2008

בת 42 לאחר טיפול ivf ראשון שנכשל לצערי. בהפרייה הוחזרו שתי ביציות,שתיהן הופרו. שאלת: האם לאחר מחזור זריקות של 15 יום,אם נוצרו רק שתי ביציות,מה הטעם להמשיך לטיפול נוסף עם הזריקות(הרי באופן טבעי בכל מחזור נוצרת ביצית אחת) האם קיים סיכוי שבטיפול הבא יווצרו יותר ביציות? אודה על תשובתך. האם כדאי לנסות טיפול הפרייה טבעית?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לדוקטור

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עד שהרופא יענה

לימונית
    12/11/2008

שיר שלום, גם אני בגילך וב-IVF. רציתי להגיד לך שלפעמים יש הבדל מהותי בין טיפול לטיפול. ב-IVF הראשון שלי נשאבו רק שתי ביציות, שתיהן הופרו והוחזרי שני העוברים, התפתח היריון, אך לצערי לא היה תקין ובוצעה גרידה. ב-IVF השני, לבקשתי, הוגברה מעט כמות הזריקות, והתואות היו 10 ביציות שנשאבו, מתוכן 9 הופרו אך נוצרו 5 עוברים בלבד. מה שחשוב, שתדעי שיש בנות ששואבים להן כמות גדולה של ביציות, ולפעמים אין להן אפילו עובר אחד להחזרה. איתי ב-IVF הראשון היו בנות כאלו, ששאבו להן כמות אסטרונומית לעומתי, ובסופו של דבר להן לא היה אף עובר, והן יצאו בבכי ביום שחשבו שהן באות להחזרת עוברים, ואני, לעומתן, עם שתי הביציות שנשאבו, יצאתי עם החזרה. מה שחשוב זה איכות הביציות ושהן מגיעות להפריה ומתחלקות אחר כך לכדי עובר. מקווה מאוד שעודדתי אותך מעט. בהצלחה, לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שיר שלום

פרופ' שחר קול
    13/11/2008

כמובן שיש סיכוי שיהיו יותר ביציות.
    "הפרייה טבעית" - פחות סיכוי להריון לעומת טיפול רגיל.
    ככל שיש יותר עוברים להחזיר לרחם, הסיכוי להריון עולה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו