איקס שביר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• איקס שביר
    אושרת
    18/11/2008

שלום רב, היום גיליתי שאני נשאית של X שביר. בעוד חודשיים אהיה בת 35, לפי הייעוץ הגנטי שקיבלתי היום, הבנתי שלפי הסטטיסטיקה אחרי 35 יהיה לי קשה להביא ילדים, או ליתר הדיוק אני לא אהיה פוריה יותר, זה אמור להתרחש בין 35 ל-40. כיום אני בהריון הראשון שלי, בשבוע ה-19+2. יש לי שתי שאלות: 1) האם אפשר להוציא ביציות מגופי ולהקפיא אותן, וכשארצה אפשר יהיה לעשות הפריה עם הזרע של בעלי? 2) האם אפשר להוציא ביצית שנושאת את האיקס התקין ולא את האיקס השביר? תודה מראש, אושרת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    איקס שביר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אושרת שלום

פרופ' שחר קול
    18/11/2008

1. לא, אך ניתן להפרותן כעת בזרע הבעל, ולהקפיא עוברים.
    2. לא, אך ניתן לגלות איזה עובר נושא את הגן החולה ע"י אבחון גנטי לפני השרשה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הקפאת עוברים

אושרת
    18/11/2008

בנוגע לנושא הקפאת עוברים, מאיפה מתחילים? אצל מי נעשה ההליך? באיזו מרפאה? זה הליך שמוכר על ידי קופות החולים? שוב תודה, אושרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אושרת שלום

פרופ' שחר קול
    19/11/2008

ההליך אינו מוכר ע"י קופות החולים, שכן אין לך בעיית פריון המצדיקה IVF.
    מעבר לכך, משרד הבריאות מתנגד לרעיון של ביצוע IVF בגיל צעיר כ"ביטוח" פריון לגיל המבוגר.
    לכן, יש צורך במאבק משפטי לפני שיתנו לך לבצע את מה שביקשת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפריה חוץ גופית

אושרת
    20/11/2008

תודה על התייחסותך. בנוגע להפריה חוץ גופית, האם כנשאית איקס שביר קופות החולים יכירו בהליך זה: הפריה חוץ גופית, יבצעו את הבדיקה ע"י לקיחת תא אחד מארבעת התאים, על מנת לבדוק אם העובר עם איקס שביר, ובמקרה והכל תקין יבצעו את ההשרשה? תודה מראש, אושרת.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• כן, אך כדי לעשות הריון כעת.

פרופ' שחר קול
    20/11/2008

לא כ"ביטוח" לעתיד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו