האם פרדניזון עלול למנוע ביוץ טבעי?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם פרדניזון עלול למנוע ביוץ טבעי?
    חוצרחמית
    02/12/2008

בשל פרוגסטרון גבוה אני נוטלת 10 מ"ג פרדניזון. סבב טבעי לקראת החזרת מוקפאים. בגלל שהרירית לא מתעבה מספיק אז החלטנו עם הרופא לעשות גם הזרעה וגם החזרה (זה במידה שהרירית לא תתעבה ונצטרך לבטל את ההחזרה) ערכים מיום ראשון: אסטרדיול - 760 פרוגסטרון 1.7 LH- 3.2 היו 2 זקיקים של 14 + קטנים רירית 5 היום: אסטרדיול 1484 פרוגסטרון 1.3 LH- 3.8 היום משום מה זקיק אחד נעלם, ויש אחד של 18+ קטנים. הרירית 6.5 בדרך כלל אני מבייצת כשהאסטרדיול סביב 1000 והזקיק הרבה יותר קטן (16 בממוצע) והפעם משום מה הזקיק ממש גדול והאסטרדיול גבוה והביוץ לא כ"כ נראה באופק. (זה סבב אחרי הריון כימי ופרוטוקול ארוך) ההזרעה מתוכננת ליום חמישי, אך ללא אוביטרל כדי לאפשר לרירית להתעבות עוד. אני מודאגת שמא הגוף כלל לא יבייץ. האם יש מצב כזה שאחרי מס' סבבים תחת אוביטרל הגוף "שוכח" לבייץ? האם זו יכולה להיות תוצאה של הפרדניזון שמדכא את המערכת? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תאיר שלום

פרופ' שחר קול
    03/12/2008

פרדניזון לא מדכא את הביוץ, והגוף אינו שוכח לבייץ.
    אי סדירות של הביוץ אינה נדירה.
    שינויים מחודש אחד למישנהו - רבים ותקינים. למשל בגודל הזקיק לפני ביוץ.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו