היסטרוסקופיה אבחנתית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• היסטרוסקופיה אבחנתית
    לילך
    02/12/2008

שלום רב , בשל דימומים ממקור לא ברור ביצעתי צילום רחם שיצא תקין + בדקית פיפל שיצאה תקינה. יתכן כי הדימום מהצוואר לאור העובדה שסבלתי מתופעות כאלו בעבר. {קונדולימה בצוואר שטופלה בלייזר } . אני מופנת לקולסקופיה אבל הרופא ממליץ במקביל גם על בדיקת היסטרוסקופיה הואיל והדימומים קורים לרוב אחרי ביוץ ולכן הוא לא בטוח שזה אכן מהצוואר , או רק מהצוואר . שאלתי היא 1. האם הבדיקה נחוצה לאחר שהצילום רחם והפיפל תקינים ? 2. האם באותו חודש בו נעשית הבדיקה , ובמידה והבדיקה תצא תקינה , האם יהיה אפשר לבצע באותו חודש הזרעה על ביוץ טבעי ? 3. לא עשיתי אולטראסאונד רגיל מלבד בפעם שהתלוננתי על הדימום והרופא בדק באולטראוסאונד או במסגרת מעקב זקיקים - האם הבדיקות הנ"ל נחשבות בדיקות אולטראסאנד שאפשר היה לעלות בהן ממצאים או שיש צורך בבדקיקה כזו - האם אני צריכה לבקש אולטראסאונד אגן קטן או שזה נקרא בשם אחר ? ובאיזה זמן מומלץ לבצעה ? והאם כדאי לבצעה לפני היסטרוסקופיה ? 4. מה מבקשים לבדוק בהיסטרוסקפיה ? ובמידה ויש לי דלקת בצוואר הרחם האם דרך הבדיקה החיידקים יכולים לחדור לחלל הרחם ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היסטרוסקופיה אבחנתית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לילך שלום

פרופ' שחר קול
    03/12/2008

1. הבדיקה פשוטה, נטולת סיכונים, קצרה, לרוב ללא הרדמה. מציע לבצע.
    2. אפשר.
    3. א.ס. של הרחם: עדיף לבצע ימים ספורים לאחר סיום הדימום.
    4. בודקים תקינות חלל הרחם והרירית. חיידקים לא יחדרו.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו