האם מדובר בשחלות פוליציסטיות?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• האם מדובר בשחלות פוליציסטיות?
    מישהי
    10/12/2008

אני מעל גיל 30. קיימים אצלי חלק מהתסמינים של שחלות פוליציסטיות: יש לי שיעור יתר בפנים ובגוף, יש לי עודף משקל משמעותי, לפעמים יש לי פצעי אקנה, לפעמים המחזור לא סדיר. (עד גיל 30 המחזור היה סדיר. בגיל 30 החלה עלייה במשקל שהביאה למצב שבו לפעמים המחזור לא סדיר). בזמן האחרון אני מנסה לרדת במשקל ולכן בחודשים האחרונים אין פצעי אקנה והמחזור סדיר בחודשים האחרונים. ישנם תסמינים של שחלות פוליציסטיות שלא קיימים אצלי: אין לי בעיה של סכרת. אין אצלי יצור יתר של אינסולין. אין אצלי יתר לחץ דם ואין אצלי רמה גבוהה של כולסטרול. מכיון שחלק מהתסמינים של שחלות פוליציסטיות קיימים אצלי, השאלה שלי היא האם אני סובלת מתסמונת זו. ויש לי שאלה נוספת: האם ייתכן שהתסמונת הזאת מגיעה בגיל מבוגר יחסית? האם ייתכן שבשנות העשרים לא היו לי שחלות פוליציסטיות, אך הן נעשו פוליציסטיות בשנות השלושים של חיי? האם ידועים מקרים שבהם התסמונת הזאת הגיעה בגיל קצת יותר מבוגר?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מישהי שלום

פרופ' שחר קול
    10/12/2008

המצאות התסמונת תלויה במשקלך.
    אם תרדי למשקל תקין ותישמרי עליו - צפוי ביוץ תקין.
    אם משקלך יעלה - צפוי שתסבלי מהתסמונת.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו