שבת שלום-שאלות (קצת ארוך-תודה מראש)

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שבת שלום-שאלות (קצת ארוך-תודה מראש)
    שפרה
    12/12/2008

אני לפני שאיבה מספר שתיים.אני יודעת שהופקו לקחים מהראשונה ,כמו לעשות איקסי לכל העוברים ונראה לי שגם לגדל יותר את הביציות בבטן לפני השאיבה,כי אז לקחתי 12 יום זריקות והיום 15 יום. בשיחה עם הפרופסור הוחלט שאם יהיו עוברים טובים יגדלו בין 3-5 ימים. 1.האם יש יתרון בגידול הביציות בבטן -יש משמעות לגודלן על איכות העוברים? 2.האם תוכל להסביר לי מה היתרון בלגדל את העוברים במעבדה? האם זה שהם יהיו מחולקים ליותר תאים יגדיל את סיכוי הקליטה? (אני מודעת גם לסיכונים בגידול) 3.האם יכול להיות שאין קליטה כי למרות שאין בעיה ידועה לי או לבעלי ,יש איזשהי בעיה בעוברים שנוצרים שגורמים לכך שלא תהיה קליטה או התפתחות? שמעתי על משהו כזה (בעיה גנטית בזרע או בביצית שלא רואים אותה על פניו אם לא ממש בודקים) ולכן אני מודאגת... 4.בפעם האחרונה היו לי הרבה ביציות גדולות ו11 הפריות מתוך 17.שדיברתי פעם אחת עם הד"ר הוא אמר שלא כל הביציות היו "יפות" ז"א שיא האיכות.מה זה אומר? איך פותרים את זה? האם זה יכול להיות חד פעמי ושבשאיבה הזו זה יהיה שונה באורך פלא? תודה רבה לכם-האתר הזה ממש הצלה! שבת שלום.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שפרה שלום

פרופ' שחר קול
    13/12/2008

בטיפול קודם היו 11 הפריות מתוך 17 - אחוז תקין לחלוטין.
    יתכן ומדובר על בעית איכות הביציות. כנראה שאת מייצרת אחוז גבוה יחסית של ביציות שאינן תקינות ואינן מסוגלות לייצר עוברים תקינים.
    "גידול" העוברים במעבדה למשך 5 ימים - בלסטוציסטים - לא יפתור את הבעיה, אך ישפוך אור נוסף על המצב, בעיקר אם יתפתחו בלסטוציסטים תקינים.
    כנ"ל לגבי ביצוע איקסי - הליך שאינו מתקן ביציות לקויות.
    לסיכום - הסיכוי להריון הוא טוב, כי את מייצרת הרבה עוברים.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו