מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- עובר ללא דופק בשני הריונות רצופיםאפרת12/12/2008
שלום רב, אני בת 36 אחרי שתי הפריות - הפריה ראשונה הסתיימה בהפלה באמצעות כדורים - עובר ללא דופק ובטא מהתחלה לא הכפילה את עצמה, הריון שני הושג לאחר החזרת 3 עוברים מוקפאים , בטא הכפילה ועלתה יפה אל שוב עובר ללא דופק בשבוע 7.2 וההריון הסתיים בהפלה טיבעית. שאלתי היא מדוע העובר נקלט אך לא מתפתח דופק?לאיזה כיוונים לבירור הבעיה היית מציע לי לפנות??נבקשת תשובתך המפורטת דחוף!תודה מראש מיואשת!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפרת שלום
פרופ' שחר קול13/12/2008יש מקום ליעוץ פרטני, בעיקר לקבל את מלוא ההיסטוריה הרפואית שלך, ופירוט הברור שבוצע עד כה.
יתכן ויש מקום לברור נוסף, כגון היסטרוסקופיה, קריוטיפ, טרומבופיליה.
הריונות שהושגו מטיפולי פוריות (כולל IVF) אינם "מחוסנים" מפני הפלות. ניתן להבין את תחושת האכזבה המרה הכרוכה בידיעה שהריון כה רצוי, בו הושקע מאמץ נפשי ופיזי רב, מסתיים בהפלה. גם הפלה טבעית היא לרוב אירוע סטטיסטי עם הסתברות נתונה. חלק גדול מההריונות מפסיק להתפתח עוד לפני שיש עדות קלינית להריון ("הריון ביוכימי"). יחד עם ההריונות הקליניים הנופלים (כ- 25%), אחוז ההריונות המתחילים, אך לא מגיעים לסיום מוצלח עומד על כ - 50%. הסיבה העיקרית להפלות מוקדמות נעוצה בליקוי גנטי, לרוב כרומוזומלי, בעובר שנוצר. הטבע העמיד מערכת מורכבת הבאה לסנן החוצה הריונות לא תקינים. רק בחלק קטן מהמקרים ניתן לזהות סיבה להפלה. מכיוון שרוב ההריונות הנופלים אינם תקינים, ניתן לראות בהפלות ביטוי לכישלון מערכת "בקרת האיכות" של הרחם, שאמורה להכיר בכך שההריון אינו תקין, עוד לפני השרשתו ברחם. פעולה תקינה של מערכת בקרת האיכות תגרום לדחיית העובר המגיע לרחם. במצב זה מגיע וסת בזמן, והאישה אינה מודעת כלל שנוצר עובר. מערכת בקרת האיכות יכולה להתערב בשלב מאוחר מעט יותר, סמוך לתחילת השרשת העובר ברחם, ולגרום לדחייתו. במצב זה האישה חווה איחור קל בוסת, ועדיין לא יודעת שהחל תהליך של הריון. בהפרייה חוץ גופית הריונות מסוג כזה נקראים "כימיים" שכן יש עדות להופעת הורמון ההריון (בטא HCG) למשך מספר ימים עד לירידתו. כמובן שבמצב הטיבעי האישה לא שולחת בדיקת דם, ולכן אין כל תיעוד מעבדתי של תחילת הריון. מדוע נשים מסויימות "מייצרות" יותר עוברים לא תקינים לעומת נשים אחרות? אין תשובה ברורה לכך, אך ניתן לשייך זאת לליקויים באיכות הביציות, המובילים ליצירת עוברים שאינם תקינים. משום כך, ברוב המקרים אין לכך טיפול. עדיין אין בידנו כלים טכנולוגיים להעריך באופן מלא את איכות הביציות, ולזהות בצורה מדוייקת פגמים מבניים וגנטיים בביציות. מטבע הדברים, מטופלים אינם שבעי רצון מהסבר כזה, וקיימת כמיהה ל"כדור פלא" שיפתור את בעיית ההפלות החוזרות. כמובן שתרופת פלא אינה בנמצא, אך ה"ביקוש" מעורר "היצע" של טיפולים שונים, מקובלים פחות ומקובלים יותר, כולל מתחום הרפואה האלטרנטיבי. טיפולים אלו אינם מועילים, מן הסתם, ויש רק לשאוף לכך שלא יזיקו...אין פתרון קסמים, אלא להתמיד ולנסות להשיג הריון, בתקווה שהסיכוי הסטטיסטי יפעל לטובת הזוג ויווצר הריון תקין (עם או בלי טיפול כזה או אחר).
מתי לפנות לברור רפואי? מקובל שלאחר 3 הפלות טבעיות רצופות רצוי להתחיל בברור רפואי. אם נעריך את הסיכון להפלה מוקדמת ב- 25% הרי ההסתברות הסטטיסטית לשתי הפלות רצופות היא כ- 6% ולשלוש הפלות רצופות היא כ- 1%. כלומר, זוג אחד ממאה יעבור 3 הפלות רצופות רק בגלל מזלו הרע. כמובן שהסיכוי של זוג כזה להשיג הריון תקין בפעם הרביעית, וללא כל טיפול, הוא גבוה מאוד (מערך ב - 60% - 70%).
מה כולל הברור הרפואי? באופן כללי, הברור מתמקד בגנטיקה של בני הזוג, בתקינות האנטומית וההיסטולוגית של הרחם, בבריאות הכללית של בת הזוג, בדינמיקה ההורמונלית שלאחר הביוץ, ובליקויים במערכת קרישת הדם. החדשות הרעות הן שברוב המקרים גם ברור רפואי מדוקדק אינו מזהה את הסיבה להפלות. החדשות הטובות הן שרוב הזוגות יצליחו בסופו של דבר להשיג הריון מוצלח גם ללא טיפול כלשהו.
טיפול* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך עובר ללא דופק
אפרת13/12/2008דר' שחר קול שלום, תודה רבה על תשובתך המפורטת, אך ברצוני לציין כי שני ההריונות שהושגו אצלי לא היו הריונות כימיים וכי הבדיקת בטא הראשונית עמדה על 189 השניה על 381 והשלישית קפצה ל - 1437 וכמה ימים אחרי, ההריון חדל להתפתח.שהגעתי לבדיקה ראו שק הריון עם חלבון עוברי ואף לאחר מכן שק עם עובר אך ללא דופק, ולכן רצית לדעת מה הסיבה לכך???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלה בנוגע לעובר ללא דופק
אפרת13/12/2008דר' שחר קול שלום, אנא התעלם משאלתי האחרונה שתוכנה זהה לתוכן שאלתי הראשונה אליך, לא הבחנתי בתשובתך , איתך התודה העצומה על השקעתך במתן תשובה כה מפורטת וסליחה !!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)

