ציסטה שחלתית לאחר IVF ראשון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ציסטה שחלתית לאחר IVF ראשון
    חסויה
    22/12/2008

הי דוקטור יקר! בת 30. ב 30.10 בוצעה שאיבה שלא הניבה הריון. מהטיפול הראשון הזה נותרו 2 ציסטות בגודל של זקיק בשל (18X22). ביום ה 21 לוסת מהטיפול הראשון (7.12)התחלתי להזריק זריקות יומיות של דיפרלין כשעדיין ראו את שתי הציסטות. (יש לציין כי כבר עברתי 2 מחזורים והבנתי שבד"כ הציסטות נספגות במחזור).כשבועיים לאחר הדיפרלין (אתמול) הייתי שוב ביחידה לוודא דיכוי והפעם ראו ציסטה אחת בלבד 18X22. לאחר הבדיקות דם הורו לי להמשיך עם הדיפרלין עוד 5 ימים ואז לבוא שוב. נאמר לי שהושג דיכוי ושצריך לחכות עוד כמה ימים ולראות מה קורה עם הציסטה לפני שאני מתחילה עם גירוי השחלות. נאמר לי גם שבמידה והציסטה לא תעלם אז יצטרכו לשאוב אותה טרם גירוי השחלות. האם יש סיכוי שבחמישה הימים הקרובים היא תעלם בעצמה? ולמה נותרה לי ציסטה כמעט חודשיים?? האם בכל זאת יהיה ניתן להתחיל טיפול מבלי לשאוב אותה או שלא נהוג להתחיל טיפול עם ציסטה בגודל זה? תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ורד שלום

פרופ' שחר קול
    22/12/2008

יש סיכוי שהציסטה תיעלם.
    אם לא - עדיף לשאוב אותה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו