שלום ד"ר קול

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שלום ד"ר קול
    יעל
    22/12/2008

מטופלת באלישע. בת 42.5. FSH מתנדנד. לפני IVF שלישי. IVF ראשון (FSH 16) - פרוטוקול קצר המורכב מגונל+אורגלוטרן+אוביטרל - 8 ביציות, 6 הפריות, עוברים סבירים. הוחזרו 4 (הריון כימי), הוקפאו שניים שלא שרדו את ההפשרה. IVF שני (FSH 10) - אותו פרוטוקול כנ"ל - 15 ביציות, 10 הפריות, עוברים טובים מינוס. הוחזרו 4, הוקפאו 6 ששרדו כולם את ההפשרה והוחזרו 5 (על ידך). בשני הסבבים הנ"ל, כל כולן של הביציות הוגדרו ע"י המעבדה כמגורגרות מאד ובאיכות ירודה. נכון שלמרות איכותן, נוצרו עוברים סבירים. עם זאת, ההגיון (והתקווה) אומר שביציות טובות יותר יתנו יותר סיכוי להריון תקין וללידה טובה. אני קוראת הרבה. ונתקלת בכל מיני פרוטוקולים בהם משפרים איכות ביציות ע"י מתן סטרואידים, לדוגמא, או שינוי הסטימולנט. אינני יודעת מה, אבל משהו. לא ברור לי אם הביציות שלי באיכות ירודה כפועל יוצא של הגיל בלבד, או האם ניתן להוסיף/לשנות משהו בפרוטוקול הקרוב כדי לנסות ולשפר? ואם זה לא יגרום לנזק, מדוע שלא לנסות להוסיף סטרואידים - האם תופסת האמירה של לא יועיל לא יזיק או האם יש בזה בכל זאת כדי להזיק ולכן לא כדאי לקחת סיכון? אני קרובה לייאוש. הגיל דוחק, כל סבב הוא יקר מפז (מעבר למובן הכלכלי). כל מה שאנחנו מבקשים זה לזכות להיות הורים. תודה מראש על עזרתך. אורלי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום ד"ר קול

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אורלי שלום

פרופ' שחר קול
    22/12/2008

אין כל הוכחה שסטרואידים משפרים את איכות הביציות.
    סטרואידים עלולים לגרום לנזק בריאותי, לכן אין מקום להשתמש בהם, אלא במצבים בהם היתרון שבשימוש הוא מובהק ומוכח. זה לא המצב ב - IVF.
    לצערי, כנ"ל לגבי פרוטוקולים. יש בערך 20 שונים, הוכח שכולם נותנים תוצאות דומות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו