שאלה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה
    אילנה
    01/01/2009

אני מטופלת ivf בשל בעיית זרע הטיפול הראשון הניב הריון שהסתיים בהפלה בשבוע 12 ( עובר ללא דופק) הטיפול השני ( מוקפאים) התחיל תהליך הריון ( בטא 22) אך הבטא לא הוכפלה וירדה. בטיפול השלישי ( שאיבה נוספת ) גם הוא הניב הריון ( בטא 99 ) ואני מחכה היום לראות האם יוכפל.אני קצת סקפטית כי התחיל לי דימום ( עוד לפני בדיקת הבטא התחיל דימום אז הייתי מופתעת מהתשובה..) שאלתי היא האם ההריונות הכיימים נחשבים כהפלות? האם אני אדרש עכשיו לעבור בדיקות מקיפות בשל 3 הפלות? מה הסיכוי שההריון הבא יהיה סוף סוף תקין? חשוב לציין שאני פוליציסטית אך מגיבה טוב לטיפול ולהורמונים תודה מראש אילנית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אילנית שלום

פרופ' שחר קול
    02/01/2009

לגבי ברור הפלות חוזרות:
    הריונות שהושגו מטיפולי פוריות (כולל IVF) אינם "מחוסנים" מפני הפלות. ניתן להבין את תחושת האכזבה המרה הכרוכה בידיעה שהריון כה רצוי, בו הושקע מאמץ נפשי ופיזי רב, מסתיים בהפלה. גם הפלה טבעית היא לרוב אירוע סטטיסטי עם הסתברות נתונה. חלק גדול מההריונות מפסיק להתפתח עוד לפני שיש עדות קלינית להריון ("הריון ביוכימי"). יחד עם ההריונות הקליניים הנופלים (כ- 25%), אחוז ההריונות המתחילים, אך לא מגיעים לסיום מוצלח עומד על כ - 50%. הסיבה העיקרית להפלות מוקדמות נעוצה בליקוי גנטי, לרוב כרומוזומלי, בעובר שנוצר. הטבע העמיד מערכת מורכבת הבאה לסנן החוצה הריונות לא תקינים. רק בחלק קטן מהמקרים ניתן לזהות סיבה להפלה. מכיוון שרוב ההריונות הנופלים אינם תקינים, ניתן לראות בהפלות ביטוי לכישלון מערכת "בקרת האיכות" של הרחם, שאמורה להכיר בכך שההריון אינו תקין, עוד לפני השרשתו ברחם. פעולה תקינה של מערכת בקרת האיכות תגרום לדחיית העובר המגיע לרחם. במצב זה מגיע וסת בזמן, והאישה אינה מודעת כלל שנוצר עובר. מערכת בקרת האיכות יכולה להתערב בשלב מאוחר מעט יותר, סמוך לתחילת השרשת העובר ברחם, ולגרום לדחייתו. במצב זה האישה חווה איחור קל בוסת, ועדיין לא יודעת שהחל תהליך של הריון. בהפרייה חוץ גופית הריונות מסוג כזה נקראים "כימיים" שכן יש עדות להופעת הורמון ההריון (בטא HCG) למשך מספר ימים עד לירידתו. כמובן שבמצב הטיבעי האישה לא שולחת בדיקת דם, ולכן אין כל תיעוד מעבדתי של תחילת הריון. מדוע נשים מסויימות "מייצרות" יותר עוברים לא תקינים לעומת נשים אחרות? אין תשובה ברורה לכך, אך ניתן לשייך זאת לליקויים באיכות הביציות, המובילים ליצירת עוברים שאינם תקינים. משום כך, ברוב המקרים אין לכך טיפול. עדיין אין בידנו כלים טכנולוגיים להעריך באופן מלא את איכות הביציות, ולזהות בצורה מדוייקת פגמים מבניים וגנטיים בביציות. מטבע הדברים, מטופלים אינם שבעי רצון מהסבר כזה, וקיימת כמיהה ל"כדור פלא" שיפתור את בעיית ההפלות החוזרות. כמובן שתרופת פלא אינה בנמצא, אך ה"ביקוש" מעורר "היצע" של טיפולים שונים, מקובלים פחות ומקובלים יותר, כולל מתחום הרפואה האלטרנטיבי. טיפולים אלו אינם מועילים, מן הסתם, ויש רק לשאוף לכך שלא יזיקו...אין פתרון קסמים, אלא להתמיד ולנסות להשיג הריון, בתקווה שהסיכוי הסטטיסטי יפעל לטובת הזוג ויווצר הריון תקין (עם או בלי טיפול כזה או אחר).

מתי לפנות לברור רפואי? מקובל שלאחר 3 הפלות טבעיות רצופות רצוי להתחיל בברור רפואי. אם נעריך את הסיכון להפלה מוקדמת ב- 25% הרי ההסתברות הסטטיסטית לשתי הפלות רצופות היא כ- 6% ולשלוש הפלות רצופות היא כ- 1%. כלומר, זוג אחד ממאה יעבור 3 הפלות רצופות רק בגלל מזלו הרע. כמובן שהסיכוי של זוג כזה להשיג הריון תקין בפעם הרביעית, וללא כל טיפול, הוא גבוה מאוד (מערך ב - 60% - 70%).

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה

אילנה
    02/01/2009

ראשית, תודה על התשובה המורחבת. שנית, כנגד כל הסיכויים ולמרות הדימום הבטא הוכפלה ( מ- 99 עלתה ל- 236) אני עדיין עם דימום( עוד מלפני הבטא הראשונה) אז אולי בכל זאת יש תקווה להריון תקין...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו