FSH גבוה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• FSH גבוה
    רוני
    18/01/2009

שלום, אני בת 32 - בעברי שתי הפלות בשבועות מתקדמים והריון תקין אחד שהוביל ללידה. הפלה אחרונה ביולי. ביצעתי בדיקות לפרופיל הורמונלי. את הבדיקה קבעתי ליום השלישי למחזור, אולם למעשה ביום השני בערב פסק הדימום וביום השלישי בו ביצעתי את הבדיקה לא היה כלל דימום. רק ביום החמישי הופיעו קצת שאריות של הפרשות חומות. בתוצאות הבדיקה FSH יצא 15.3. אציין כי מאז ההפלה מחזורים לא סדירים, המחזור האחרון היה קצר באופן מיוחד מכולם, ובניגוד לדימום האחרון של מחזור זה המחזורים כולם היו ארוכים יחסית מאז ההפלה ועם דימום יחסית רב. האם יתכן שהתוצאה יצאה גבוהה בשל הפסקת הדימום הווסתי לאחר יומיים? או שמא אכן סיכויים גבוהים שיש לי בעיה עם רזרבה שחלתית ולכן גם ההפלות.אני יודעת שהרופא המטפל אמור לענות לי על כך אולם אני מוטרדת מאז שראיתי את התוצאה ולא יכולה להמתין עד לתור של הרופא. תודה על עזרתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    FSH גבוה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תיקון קל

רוני
    18/01/2009

הכוונה להפלות בשבועות מוקדמים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוני שלום

פרופ' שחר קול
    18/01/2009

אין משמעות לבדיקת FSH בלי בדיקה במקביל של E2

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת - E2

רוני
    18/01/2009

E-2=156 ושוב תודה על העזרה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    19/01/2009

בהנחה שמדובר ביחידות חדשות (פיקומול לליטר) ולא בישנות (פיקוגרם למיליליטר) הרי בדיקת ה - FSH נלקחה בזמן ומשקפת תגובתיות נמוכה של השחלות לגירוי עם גונדוטרופינים.
    מצב זה כרוך גם בשיעור גבוה יותר של הפלות טבעיות.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה על התשובה ושאלה נוספת

רוני
    19/01/2009

אכן המדובר ביחידות חדשות ואני מודה על ההתייחסות המהירה. אם זה אכן המצב, מה ניתן לעשות? מהו הטיפול? האם מספיק טיפול הורמונלי או שיש צורך ב- IVF. אם זה מעיד כי יש בעיה בביציות האם כדאי לשאוב ביציות כעת בכדי שאוכל לעבור הפריות בעתיד (כיום יש לי ילד אחד ומעוניינת בעוד 3)? ושוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו