סיפור בהמשכים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• סיפור בהמשכים
    חסויה
    19/01/2009

אתמול התייעצתי עמך והצגתי לך את הנתונים הבאים : עדכנתי אותם לפי ערך היום אני מזה 19 יום לוקחת גונל המטרה הריון ללללא מרובה עוברים. 75 -במשך 11 ימים 7 יימים 112.5 יום אחד 150 רירית ב 14/1 5.1 רירית 18/1 5.8 נצפה זקיק של 9 ממ בשחלה ימין רירית היום 7.8 נצפה זקייק של 12 ממ בשחלה שמאל. בדיקות דם 14/1 ESTRADIOL (E2) SENS 177 ESTRADIOL (E-2) <350 PROGESTERONE 2.5 . 18/1 - ESTRADIOL (E-2) 587 LH 23.2 PROGESTERONE3.1 לא בוצעו היום בדיקות דם נצפה היום זקיק של 12 ממ בשחלה שמאל אתמול הייתי מאוד מבולבלת כי מצד אחד הרופא רצה לשנות טיפול למונגון ומצד שני הוא החליט לעלות ל 150 גונל. בביקור אצל הרופא היום הוא המליץ להישאר על 150 הוא אמר ש 112.5 ייבשו את הזקיק. יש לי כאבים מאוד חזקים בצדדים ומכוון שאני מפחדת שיהיו שני זקיקים( לא רוצה הריון מרובה עוברים) אני מתלבטת לגבי ה 150 . ביום ראשון נצפה אחד של 9 ממ בימין והיום אחד של 12 ממ בשמאל. לגבי ימין הרופא אמר שהוא נראה לו פחות מ 10 אבל לא מדד. האם באמת מינון של 150 ממולץ? או שעדיף להישאר על 112.5 בהקשר של התפתחות הזקיקים. האם 112.5 יכול באמת לייבש את הזקיק הקיים ??? . המון תודה על עזרתך!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    סיפור בהמשכים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיקי שלום

פרופ' שחר קול
    19/01/2009

אם מינון של 112.5 הצליח להביא לצמיחת זקיק - עדיף להמשיךבמינון זה.
    עם צמיחת הזקיק מתרבים תאי הגרנולוזה שעל פניו, ולכן יכולתו להגיב ביצירת אסטרדיול, ולהמשיך ולצמוח.
    רמת LH גבוהה אתמול מחייבת לחזור על בדיקת דם מחר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שאלה בבקשה

חסויה
    19/01/2009

האם יתכן כ ה 150 שלקחתי אתמול הוא זה שגרם לצמיחת הזקיק? ולא ה 112.5 שלקחתי במשך שבוע. האם רמת lh גבוהה יכולה לגרום להשתחררות הזקיק לפני הבשלתו המלאה.? תודה מראש

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקי שלום

פרופ' שחר קול
    19/01/2009

לא, שכן 112.5 הביא לעליה המשמעותית באסטרדיול לפני ה - 150.
    עליית LH יכולה לגרום לזקיק לבייץ, גם כאלו הקטנים מהגודל הקלאסי של 17+ ממ.
    אין זה אומר בהכרח שהביצית לא מסוגלת לעבור הפרעה תקינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד אחת בבקשה

חסויה
    19/01/2009

הרופא התעקש לא להמשיך עם 112.5 למרות שאני בעד. כפי שכתבת והמלצת אתה. אני מרגישה שזה יותר נכון. מה יכול לקרות אם אזריק 150 ?? האם יש השלכות לכך ? האם יש סיכוי שהזקיקים הקיימים 12 ו 9 יתפתחו לשני זקיקים מובילים במקום אחד?? האם 150 יכול לעזור בדיכוי ה lh שעלה או שאין לזה קשר... (לצערעי הוא לא יתן לי בדיקה חוזרת של lh) אני שוב מאוד מודה לך על עזרתך !

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מיקי שלום

פרופ' שחר קול
    19/01/2009

כן, 150 עלול לגרות גם את 9 ממ ולהביא לביוצו.
    150 לא ישפיע על LH. חבל שלאניתן לבדוק שוב.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה ועזרה

חסויה
    19/01/2009

בבדיקה ביתית שעשיתי lh בשיאו מחר אני אבקש אולי מרופא המשפחה שיתן לי אם הוא יסכים. מה המשמעות של lh גבוה לאורך 3 ימים ? על מה תשובת ה lh אמורה להעיד?? רוב תודות על עזרתך וסבלנותך! אתה מקבל מטופלות בת"א במקרה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• נוספת

חסויה
    19/01/2009

האם לאור עלית הLh גם היום בבדיקה ביתית לשיא לא כדאי בכל זאת לקחת את ה 150 ולגרום לזקיק לגדול יותר מהר?? תודה על סבלנותך!!! :)

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• קצב

חסויה
    19/01/2009

האם זקיק של 9 לא נקרא זקיק?? האם הוא גם מושפע שונה מ 125 או מ 150 ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו