גלוקופאז', PCO, ביוץ ומחזור לא סדיר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• גלוקופאז', PCO, ביוץ ומחזור לא סדיר
    לונה
    22/01/2009

שלום, אני בת 25. במשך 9 שנים לקחתי גלולות על מנת לסדר את המחזור שמעולם לא היה סדיר. ווסת ראשונה בגיל 12. בדיקות דם בגיל 19 הראו טסטוסטרון גבוה 3.9. US וגינאלי הראה זקיקים קטנים בשתי השחלות. מזה שנה ללא גלולות במטרה להכנס להריון. בירור הורמונאלי לפני חודשיים: ESTRADIOL(E2) 98.00 PMOL/L INSULIN 5.15 MIU/ML PROGESTERONE 2.18 NMOL/L לאחר בדיקות הדם האלה רופאת הנשים המליצה על טיפול בגלוקופאז'. אני מטופלת בגלוקופא'ז מזה חודשיים. עםה טיפול בגלוקופאז' קיבלתי ווסת אחת וכעת שוב איחור מזה שבועיים. בירור הורמונאלי שבוצע לפני מס' ימים (לאחר שהווסת איחרה בשבוע והתחלתי לחשוב שאולי סוף סוף יש הריון) ESTRADIOL(E2) 585.00 PMOL/L FSH 4.04 MIU/ML INSULIN 11.69 MIU/ML LH 11.92 MIU/ML PROGESTERONE 26.20 NMOL/L PROLACTIN 273.20 M/UL בטא שלילי. מה המשמעות של הבדיקות הללו? האם הן תקינות? רופאת הנשים שלי בחופשה ואני לחוצה קצת לגביהן. מדוע אינני מקבלת ווסת? יתכן שפשוט אין ביוץ? האם מומלץ שגם בעלי יעבור בדיקת דם לגונדוטרופינים? ובאילו מקרים מטפלים בגלוקופאז'? האם תוצאות הUS מצביעות על PCO? האם מומלץ שאקנה ערכת בדיקת ביוץ? כיצד הבדיקה עובדת? תודה מראש וסליחה על אורך ההודעה. לונה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לגבי טסטוסטרון

לונה
    22/01/2009

שכחתי, לגבי הטסטוסטרון, בדיקות הדם האחרונות הראו שהוא בנורמה. כבר אינו גבוה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לונה שלום

פרופ' שחר קול
    22/01/2009

היה ביוץ לפי רמת הפרוגסטרון.
    יתכן ויושג הריון.
    מומלץ שהבעל יבצע בדיקת זרע.
    אין טעם לקנות ערכת ביוץ.
    הבעיה הבסיסית היא היעדר ביוץ. הרושם הוא שגלוקופאג' מצליח לגרום לביוץ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

לונה
    22/01/2009

תודה רבה לך על מהירות התשובה. לא הצלחתי להבין מדוע אינך ממליץ על בדיקת ביוץ? אני לא מצליחה לדעת מתי הביוץ שלי ולכן לא יכולים לתכנן את תאריך הכניסה להריון.... האם בדיקת ביוץ לא תפתור את הבעיה הזו? ושאלה נוספת, לאחר שקיבלתי ווסת פעם אחת עם הגלוקופאז, שוב אינני מקבלת ווסת ויש לי כבר איחור של שבועיים. כאמור, בדיקת בטא שבוצעה לאחר שבוע יצאה שלילית. האם יתכן שבכל זאת אני בהריון? ועוד דבר שמדאיג אותי מאוד, היות והבטא יצאה שלילית, ניגשתי לבצע צילום רנטגן לבטן שדחיתי מזה זמן רב. אם אני בהריון, מה יכולות להיות ההשלכות? תודה רבה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו