שכחו את השאלה שלי-איקקלומין- ציסטות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שכחו את השאלה שלי-איקקלומין- ציסטות
    חן
    23/01/2009

שלום, אני בת 27 , בעלת שחלות פוליציסטיות. מעל שנה לא נוטלת גלולות ומנסה להרות כחצי שנה. לפני כחודש וחצי התגלתה אצלי ציסטה בשחלה אך בבדיקה חוזרת היא נעלמה לבד. בגיל 20 אובחנתי עם חשש לאנדומטריוזיס- גם כאן, כבר אין זכר לכך. החודש התחלתי לראשונה ליטול כדורי איקקלומין (1 ביום ל-5 ימים) ועשיתי מעקב זקיקים במהלך השבוע שחלף (אשר אישרו כי אכן אני מבייצת). ביום חמישי (יום 18 למחזור) עשיתי בדיקה נוספת והתשובות הן: רירית הרחם 8.5 מ"מ, שחלה ימנית זקיקים 14,13,11 וקטנים + ציסטה בגודל 30 מ"מ מעט עכורה. בשחלה שמאלית מבנה ציסטי לא סדיר 12*21 מ"מ זקיקים- 15,15,19,12,15,18 וקטנים. מעט נוזל בדוגלאס שאלותי הן- האם אני אכן אחרי ביוץ או עדיין מבייצת? האם גודל הציסטה מסוכן? למיטב הבנתי תופעות הלוואי של הכדורים הן ריבוי ציסטות ולכן ברגע שיש רצוי לא ליטול את הכדורים יותר- האם זה נכון וכיצד מטפלים בציסטה? ואם כן, איזה טיפול מומלץ לי לעשות ללא הכדורים על מנת להסדיר ביוץ (חוששת מזריקות)? מתנצלת על השאלה הארוכה אך אני ממש מבולבלת... תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חן שלום

פרופ' שחר קול
    23/01/2009

אם אכן היה מעקב מסור שוידא ביוץ, הרי קרוב לוודאי שה"ציסטה" היא בעצם "גופיף צהוב" - זקיק לאחר ביוץ - וזה תקין, נורמלי, ואינו דורש טיפול.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו