מעבר ל-IVF

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מעבר ל-IVF
    טל
    23/01/2009

שלום, בת 35 וחצי מנסה להרות בבנק הזרע בהזרעות טבעיות. לאחר 2 נסיונות שהראו זקיק אחד בלבד באולטראסאונד שהגיע לגדלים 19-22 ואז הוזרק אוביטרל. רירית תמיד מעל 8 מ"מ. מחזור וביוץ סדירים. לא הושג הריון והרופא המליץ להזרעה שלישית על הורמונים בזריקות לעידוד יותר זקיקים. 1. האם ניתן לקצר את התהליך ולעבור ישר לIVF באופן פרטי? (מאחר וקופ"ח מחייבת 3 הזרעות עם הורמונים לפני שהיא מאשרת). 2. האם מומלץ לעבור להזרעות עם הורמונים או להמשיך טבעי? 3. האם במקרה שלי הזרעות עם הורמונים הם תנאי הכרחי בתהליך הרפואי לפני המעבר ל-IVF? 4. האם מומלץ בשלב זה צילום רחם? פרופיל הורמונלי תקין. תודה שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר ל-IVF

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נוי שלום

פרופ' שחר קול
    23/01/2009

1. כן, אך לא בטוח שחכם.
    2. עוד ניסיון טבעי אחד לפני מעבר.
    3. לא, תלוי בנתונים הספציפיים של כל מטופלת.
    4. כן. אם יימצאו חצוצרות חסומות תכנית הטיפול תקבל מפנה דרמאטי...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפריה ???

טל
    23/01/2009

תודה על התשובה. ברקע שלי המון בעיות אנדוקריניות (תת פעילות בלוטת התריס) ובעיות הורמונליות שכרגע מאוזנות. מקבלת גם דיקור סיני ע"י מומחה לפוריות שהוא רופא קונבנציונלי. ב-20 שנה האחרונות לא היו במשפחתי הריונות טבעיים רק הפריות. לא אתפלא אם אני בסטטיסטיקה שהרי הגנטיקה לא פסחה עלי. מעוניינת בגלל הגיל ובשל הצורך בשני ילדים לא לבזבז זמן. 2 הזרעות טבעיות נכשלו. אתה ממליץ עוד הזרעה טבעית ואח"כ מעבר להורמונים. 1. כמה הזרעות עם הורמונים? 2. למה למעשה אתה שולל מעבר ישר ל-IVF ? תודה, מעריכה מאד את תשובתך הכנה ואת המענה המהיר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    23/01/2009

מציע קודם צילום רחם, והחלטה לפי התוצאות.
    השיקול העיקרי - השגת הריון בהתערבות המינימאלית האפשרית.
    אם צילום רחם תקין - עוד הזרעה "טבעית".
    אם לא יושג הריון - 3 מחזורי גירוי שחלות עם גונדוטרופינים.
    אם לא יושג הריון - IVF.
    זו התוכנית באופן מאוד כללי.
    כמובן, שכל תכנית אישית חייבת לכלול משתנים אישיים רבים, כגון הפרעות הורמונליות שאת מציינת, וגורמים רבים נוספים.
    אני לא ממש שולל IVF מיד, אני רק מאמין שניתן להשיג הריון בדרך פשוטה יותר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו