מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- מעבר ל-IVFטל23/01/2009
שלום, בת 35 וחצי מנסה להרות בבנק הזרע בהזרעות טבעיות. לאחר 2 נסיונות שהראו זקיק אחד בלבד באולטראסאונד שהגיע לגדלים 19-22 ואז הוזרק אוביטרל. רירית תמיד מעל 8 מ"מ. מחזור וביוץ סדירים. לא הושג הריון והרופא המליץ להזרעה שלישית על הורמונים בזריקות לעידוד יותר זקיקים. 1. האם ניתן לקצר את התהליך ולעבור ישר לIVF באופן פרטי? (מאחר וקופ"ח מחייבת 3 הזרעות עם הורמונים לפני שהיא מאשרת). 2. האם מומלץ לעבור להזרעות עם הורמונים או להמשיך טבעי? 3. האם במקרה שלי הזרעות עם הורמונים הם תנאי הכרחי בתהליך הרפואי לפני המעבר ל-IVF? 4. האם מומלץ בשלב זה צילום רחם? פרופיל הורמונלי תקין. תודה שבת שלום
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נוי שלום
פרופ' שחר קול23/01/20091. כן, אך לא בטוח שחכם.
2. עוד ניסיון טבעי אחד לפני מעבר.
3. לא, תלוי בנתונים הספציפיים של כל מטופלת.
4. כן. אם יימצאו חצוצרות חסומות תכנית הטיפול תקבל מפנה דרמאטי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפריה ???
טל23/01/2009תודה על התשובה. ברקע שלי המון בעיות אנדוקריניות (תת פעילות בלוטת התריס) ובעיות הורמונליות שכרגע מאוזנות. מקבלת גם דיקור סיני ע"י מומחה לפוריות שהוא רופא קונבנציונלי. ב-20 שנה האחרונות לא היו במשפחתי הריונות טבעיים רק הפריות. לא אתפלא אם אני בסטטיסטיקה שהרי הגנטיקה לא פסחה עלי. מעוניינת בגלל הגיל ובשל הצורך בשני ילדים לא לבזבז זמן. 2 הזרעות טבעיות נכשלו. אתה ממליץ עוד הזרעה טבעית ואח"כ מעבר להורמונים. 1. כמה הזרעות עם הורמונים? 2. למה למעשה אתה שולל מעבר ישר ל-IVF ? תודה, מעריכה מאד את תשובתך הכנה ואת המענה המהיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול23/01/2009מציע קודם צילום רחם, והחלטה לפי התוצאות.
השיקול העיקרי - השגת הריון בהתערבות המינימאלית האפשרית.
אם צילום רחם תקין - עוד הזרעה "טבעית".
אם לא יושג הריון - 3 מחזורי גירוי שחלות עם גונדוטרופינים.
אם לא יושג הריון - IVF.
זו התוכנית באופן מאוד כללי.
כמובן, שכל תכנית אישית חייבת לכלול משתנים אישיים רבים, כגון הפרעות הורמונליות שאת מציינת, וגורמים רבים נוספים.
אני לא ממש שולל IVF מיד, אני רק מאמין שניתן להשיג הריון בדרך פשוטה יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)