החזרת מוקפאים - כמה עוברים מוקפאים מקובל להחזיר?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• החזרת מוקפאים - כמה עוברים מוקפאים מקובל להחזיר?
    פאי
    25/01/2009

מחזור IVF ראשון נכשל. נשאבו 13 ביציות, היו 11 עוברים, 2 החזירו ו - 8 הוקפאו. בחודש הקרוב אעשה החזרת מוקפאים. כמה שאלות:

1. כמה עוברים מוקפאים מקובל להחזיר? כדאי יותר מ - 2 להגדיל את הסיכויים?
    2. היום יום שני למחזור התחלתי בלקיחת 3 כדורי אסטרופם (1 בבוקר ו 2 בערב). האם המינון הנ"ל מקובל? בעבר לקחתי אסטרופם וגינלי לעיבוי הרירית. עכשיו אני בולעת. מה המטרה של זה?
    3. מתי מבצעים את החזרת העוברים? לאילו ערכים ממתינים? האם יש חשיבות ביום ספציפי או בטווח ימים?
    4. האם הנ"ל מעכב ביוץ או שבמקביל נעשה ביוץ טבעי (ואז ניתן להיכנס להיריון גם באופן טבעי)
    5. מה זה דבק ביולוגי. האם מומלץ ומקובל השימוש בזה וזה עוזר להשתרשות?

תודה על התשובות מראש. מקווה שזה יעשה לי קצת סדר בתהליך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום פאי

ד''ר דוד ישי
    25/01/2009

מותר להחזיר בד"כ עד 3 מוקפאים
    המינון של האסטרופם טוב. לוקחים אותו דרך הפה. המטרה לעבות את רירית הרחם. לאחר כ 10 ימים מודדים את עובי הרירית. אם היא עבה מספיק, מוסיפים גם פרוגסטרון ומחזירים את העוברים מס' ימים לאחר התחלת הפרוגסטרון בהתאם לגילם. האסטרוגן במינונים כאלה מונע ביוץ.
    יש כמה סוגים של דבק ביולוגי. אין הוכחה שהם יעילים

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• החזרת מוקפאים

פאי
    16/02/2009

1. אני לוקחת אסטרופם *2 ואוטרוגסטן (400 מ"ג) כל ערב וגינלי. האם ניתן להכניס את הכל ביחד או שעדיף להפריד ביניהם. 2. כמה זמן אחרי החזרת מוקפאים יש להימנע מיחסי מין?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום פאי

ד''ר דוד ישי
    16/02/2009

אני ממליץ שתקחי את האסטרופם דרך הפה ואת האוטרוגסטן דרך הנרתיק.
    3 - 4 ימים

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו