כיצד לשפר את איכות העוברים וההשרשה?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• כיצד לשפר את איכות העוברים וההשרשה?
    סיסי
    27/01/2009

שלום, עברתי מספר מחזורי IVF, חלקם לא נקלטו, וחלקם הסתיימו בהפלות. עד כה עברתי את הטיפולים כמו "כבשה" פאסיבית, לאחרונה התחלתי להתעניין וגיליתי טיפולים ואפשרויות שהרופאים טרם הציעו לי. אשמח אם תוכלו לעזור לי להרחיב את הידע בתחום הזה, ב"ראשי תיבות" - אילו טיפולים, מעבר למינימום המקובל, יכולים לשפר את איכות העובר ואת הסיכוי שישתרש. עכשיו תראו, ברור לי שמה שהכי קובע זו איכות הביציות, אותה אי-אפשר לשנות בהרבה (מלבד תרומה). וברור לי שבסוף רק הרופא מוסמך לקבוע מה הטיפול המתאים לי. אבל אני רוצה לפחות לבוא עם ידע, ברמת "ראשי תיבות", לדעת מה לשאול. במיוחד שיש טיפולים שהרופא לא מעז להעלות כי הם יקרים (כמו בדיקת קרישיות בדם). הנה כמה רעיונות שלמדתי עליהם מהאינטרנט, ושעליהם לא שמעתי מהרופא: 1. נטילת חומצה פולית, עוד לפני הביוץ (אף רופא לא הזכיר זאת). 2. בדיקת קרישיות בדם, עקב ההפלות (אפילו במימון פרטי, איני רוצה לחכות להפלה שלישית) 3. היסטרוסקופיה לאבחון בעיות ברחם (לי ביצעו רק צילום רחם) 4. בדיקה אם החצוצרות מפרישות נוזל המזיק לעוברים (יש לי הידבקויות) 5. החזרת עוברים לחצוצרה במקום לרחם (לא בטוח שמעשי אצלי) 6. החזרת בלסטוציסט (עובר שהתפתח יותר זמן במעבדה, למרות שפחות עוברים שורדים במעבדה) 7. טיפול "הנצה" (Assisted Hatching ) לשיפור סיכוי ההשתרשות 8. בדיקת קריוטופ 9. כבר ביצענו בדיקות גנטיות כגון טאיזקס, סיסטיק פיברוזיס ועוד, לפי המלצת קופ"ח. 10. שימוש ב"דבק" בעת החזרת עוברים - הבנתי שמחקרים מראים שזה *לא* כ"כ מוצלח. האם יש עוד רעיונות וכיוונים? אעריך מכם תשובות אפילו של שורה אחת כמו ברשימה שלי, רק שם הטיפול, ואני כבר אברר אצל הרופא. ושוב, מדובר בכיוונים בלבד, וברור לי שבסוף הרופא יחליט, אני רק רוצה לדעת לשאול. לא אכפת לי אם מדובר בטיפולים הדורשים מימון פרטי (מעבר לסל שקופ"ח נותנת). תודה רבה :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום סיסי

ד''ר דוד ישי
    27/01/2009

לדעתי עברת על רוב הדברים ( אגב, חלקם הם בירור ולא טיפול וחלקם אינם רלוונטיים ) . כמו שאמרת, ברוב המקרים אין הוכחה שיש בטיפולים האלה תועלת.
    הייתי מוסיף
    הוספת תרופות כמו אספירין , פרדניזון ואפילו קלקסאן.
    פיפל ( דגימת רירית הרחם) בחודש שלפני הטיפול.
    טיפול מקביל של רפואה משלימה ( בעיקר דיקור סיני )

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רוב תודות :)

סיסי
    28/01/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי סיסי - בקשי מהרופא DHEA (כנסי)

אגמית
    03/02/2009

לשיפור איכות הביציות. זהו תוסף מזון שיכול לשפר (לא ב-100%) את איכות הביציות לאחר נטילה של כ-3-4 חודשים. היום בדיוק קיבלתי מירשם מד"ר שחר קול - הכל יכול. שיהיה לך בהצלחה ולא להתייאש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו