לד"ר ישי ולד"ר קול - מיועד לשניכם!!

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• לד"ר ישי ולד"ר קול - מיועד לשניכם!!
    לימונית
    29/01/2009

שלום לכם רופאי הפורום הנכבדים, יש לי שאלה כללית, עד כמה לרופאים הגיניקולוגיים העוסקים בפריון יש משקל (אם בכלל) בהחלטה על התרופות הנרכשות על ידי קופות החולים השונות? לאחרונה קופ"ח כללית למשל החליפה את תרופת הדקאפפטיל בדפירילין. מצד אחד חלה הוזלה של התרופה, אך מצד שני, נפגע עניין העצמאות של המשתמשות בתרופה. במקום מזרק מוכן, שהרבה בנות לוקחות על עצמן להזריק לבד, יש מעבר לתרופה שיש לערבב אמפולת נוזל עם בקבוקות אבקה, לרכוש מזרקים ומחטים להכנה ולהזרקה, או לחלופין, להרבה בנות שלא רוצות להתמודד עם הכנה כזו, ללכת לקופה"ח ולהיעזר באחות, ונדמה לי שעל ביקור כזה אצל האחות משלמים כסף (אינני יודעת, לי אישית היה סידור נוח יותר, והיום אני מזריקה הכל לבד. אבל אני חושבת על השאלה הזו באופן כללי. למעשה חלה הרעת תנאים להרבה מאוד מהבנות (וגם לי, למרות שאני מתכוונת להזריק לבד). אתם מייצגים כאן שתי קופות חולים - את קופ"ח הכללית, ואת קופ"ח מכבי. האם יש אפשרות של רופאי הפריון ללחוץ על החלטות בנושאי החלפת תרופות? האם יש לכם אפשרות להשפיע בכל הקשור לאופן צורת התרופה (מזרק מוכן, עט וכו')? בהזדמנות זו, ברצוני לדעת מדוע למשל מנוגון לא מופיע בצורת עט? (האם זה קשור לכך שהוא מיוצר מהורמונים טבעיים? אני רוצה לקוות שלארגון איל"ה יש יכולת להביא לידיעת המחליטים בקופות החולים השונות ובמשרד הבריאות בעניינים אלה, שכן מדובר בימי טיפול רבים מאוד עבור כל אחת ואחת, שחוזרים על עצמם במחזוריות מס' רב של פעמים, וגם ככה דיי משבשים את סדר היום הרגיל. אשמח לתשובותיכם, לימונית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום לימונית

ד''ר דוד ישי
    29/01/2009

אנחנו יכולים להביע את דעתנו, אבל היכולת שלנו להשפיע קטנה ביותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מדיניות קופות החולים

פרופ' שחר קול
    30/01/2009

כרופאים אנו מעדיפים שיעמדו לרשותנו כל התרופות הקיימות.
    שיקולים כלכליים של הקופות לא תמיד מסכימים עם רצון זה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לקבל גם תשובה בקשר למנוגון

לימונית
    30/01/2009

ד"ר ישי וקול שלום, הייתי רוצה לקבל תשובה בנוגע למנוגון, מה הסיבה שלא מייצרים אותו בעט? האם בגלל שהוא מיוצר מהורמונים ביולוגיים? בתודה על תשובותיכם עד כה. לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מנוגון

פרופ' שחר קול
    31/01/2009

הבעיה נובעת מיציבות התמיסה. חייבים לשמור את התרופה במצב היבש (אבקה) ממש לפני ההזרקה, שכן במצב נוזלי (מומס) החומר הביולוגי אינו יציב לתקופה ארוכה מספיק המאפשרת מכירתו בצורה זו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו