מעבר מהזרעה להפריה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מעבר מהזרעה להפריה
    נטלי
    02/02/2009

שלום אני אחרי הזרעה שניה - רצית לדעת כמה הזרעות היתן לעשות לפני שעוברים להפריה , אני ממש מפחדת מעצם המילה הרדמה ושאיבה .

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעבר מהזרעה להפריה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• רווית יקירה לא מפחיד כלל תמיד חשבי

תותית
    02/02/2009

על התוצאה שאחרי בשאיבה את מורדמת ככה שאינך חשה בכלום ובהחזרה הכי חשוב להיות רגועים בהצלחה : - )...@@@@@@@@@@@@@

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• 6 הזרעות

דפנה
    02/02/2009

אני עברתי להפריה אחרי 4 הזרעות אך אמרו לי שאפשר לעשות 6 לפני שעוברים (מינימום 3).

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• למה אחרי 4 יש החלטה כשלהיא

נטלי
    02/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לרווית - עד שהרופאים יעוה לך

לימונית
    02/02/2009

רוית שלום, לפי הידוע לי יש מינימום להזרעות לפני הפריה (ולא מקסימום) מטעמים רפואיים (הרדמה) ומשיקולים כלכליים (חדר ניתוח והתאוששות, וכו' וכו'), אך זה תלוי גם בגילך, בנתוניייך האישיים (אם למשל מתגלות אצלך בעיות מכניות), ובחוות דעתו של הרופא המטפל שלך. בנשים מבוגרות יותר, משתדלים לזרז את עניין ההפריות ולעשות את המינימום הנדרש, פשוט כי זה יכול להעלות את הסיכוי ולקצר את הזמן. בכל מקרה, בטח תישלחי בשלב מסוים לצילום רחם, כדי לגלות האם יש לך בעיות מכניות. בעיות מכניות יכולות לקצר את התהליך להפריה אף יותר, כי למי שיש למשל סתימה בחצוצרות, אין טעם לעשות לה הזרעה. ואני חוזרת שוב להתחלה, יש מינימום להזרעות ולא מקסימום. כלומר, שאם תרצי להמשיך דווקא בהזרעות ולא יתגלו אצלך בעיות מכניות, סביר להניח שלא תהיה לרופא המטפל שלך התנגדות לכך. אני מניחה שתקבלי הסבר על הסיכויים בכל אחת מהאפשרויות - והבחירה אז תהיה בידייך. בכל מקרה, מניסיוני, אין לך סיבה לפחד גם מהפריות. ההרדמה מונעת את הכאב וגם את אי הנוחות הנלווית לטיפולים גניקולוגיים והיא קצרה מאוד. מי שמגיבה יפה לתרופת ההרדמה מתעוררת די מהר לאחר הניתוח. לגבי החזרת העוברים (כיומיים שלושה לאחר השאיבה): ההחזרה נעשית בהכרה מלאה, בדומה להזרעה, כאשר היא מלווה בהנחיית אולטרסאונד בטני. כלומר הרופא מחפש את המקום הטוב ביותר מבחינת מצב רירית הרחם להשתלת העוברים, ותוך כדי הנחיית האולטרסאונד הוא משחרר אותם לרחמך. אם עברת הזרעה, אז זה ממש דומה. רצוי כמובן להיות אצל רופא טוב ועדין שישרה שלווה ורוגע בזמן התהליך. חשוב גם לבוא רגועים מהבית, ולפנות מספיק זמן לכל עיכוב שיהיה עד לכניסתך להחזרת העוברים. שיהיה לך בהצלחה, לימונית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• רווית שלום

פרופ' שחר קול
    02/02/2009

רפואת הפריון חייבת להיות מותאמת לכל זוג באופן אישי, לכן לא ניתן לענות על שאלתך בלי להכיר את כל הרקע הרפואי של שניכם.
    ההרדמה - קצרה, בטוחה, נוחה, לרוב אפילו נעימה.
    השאיבה - קצרה, לא כואבת, עם סיכון אפסי.
    אין לך ממה לחשוש.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד'ר...

נטלי
    03/02/2009

ראשית תודה אך אני אחרי הזרעה שניה מטופלת אצל רופא טוב ומוכר לך מאוד אני קצת בלחץ כי המעבר מהזרעה להפריה מלווה בחששות ובסיבוכים מה יהיה מתי יהיה אני עוד מעט נושקת לגיל ה30.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהצלחה

פרופ' שחר קול
    03/02/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אין לך מה לפחד

דנה
    03/02/2009

גם אני חששתי בפעם הראשונה משאיבה אבל זה ממש לא תהליך קשה וההרדמה זה שום דבר. אני מאחלת לך בהצלחה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו