שאלה דחופה-תזמון הזרעות ותמיכה לאחר

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה דחופה-תזמון הזרעות ותמיכה לאחר
    Noam
    02/02/2009

טופלתי החודש בגונל למשך 14 ימים (מינון של 150-187.5). היום תוצאות אולטראסאונד ודם: עובי רירית : 9 שחלה ימנית :זקיק 13 מ"מ שחלה שמאלית : זקיקים 13, 16 ו-18 מ"מ אסטרדיול: 1972 pmol/l פרוגסטרון: 2.8 nmol/l נאמר לי להזריק היום (יום שני) בשעה 21:30 אוביטרל ולעשות הזרעה ביום רביעי בשעה 09:30 בבוקר (36 שעות אחרי) האם כדאי לעשות הזרעה נוספת גם מחר (יום שלישי) כדי להגדיל את הסיכויים? ואם כן אז מתי? לגבי תמיכה: מכיוון שקיבלתי מחזור בפעם הקודמת, 11 יום לאחר ההזרעה, ניתנה לי תמיכה . נאמר לי לקחת Utrogestan שלוש פעמים ביום החל מיום לאחר ההזרעה. האם כדאי לחכות קצת, לעשות בדיקות דם ואז בהתאם לתוצאות לקחת את הפרוגסטרון? איני יודעת בוודאות שיש בעיה כלשהי ולכן לא רוצה לקחת "סתם" עוד הורמונים. אשמח לתשובתך המהירה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נועה שלום

פרופ' שחר קול
    02/02/2009

התיזמון - מצוין.
    אם הזרע תקין, הרי ההזרעה של יום רביעי - תספיק.
    אין הוכחות ברורות ש"תמיכה" משפרת הסיכוי להריון בסוג הטיפול אותו קיבלת.
    אוטרוגסטן לא יגרום לנזק.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך הקודמת

הילה
    02/02/2009

פירוט הטיפול שקבלתי : היה גרוי שחלות נשאבו לי19 ביציות רמת האסטרדיול בבדיקת הדם האחרונה הייתה מעל 190 ולא היהחשד לתסביב שחלות האם יש עדיין ביכון בעניין עצבים והתאמצות כלשהיא כמו עליית מדרגות או עמידה מרובה ע הרגליים ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים

פרופ' שחר קול
    02/02/2009

יש בלבול בין אסטרדיול לפרוגסטרון.
    לא יתכן כי רמת האסטרדיול בבדיקה האחרונה (מתי???) היא מעל 190
    זו כנראה תשובת הפרוגסטרון שנמדדה בשלב הלוטאלי, ולא רמת האסטרדיול ביום מתן האוביטרל, שהוא סוף השלב הפוליקולארי.
    בכל אופן - אם שאבו 19 ביציות בהחלט יש סיכון לגירוי יתר שחלתי. יתכן וזה הרקע להמלצת הרופא להימנע ממאמצים. לכן, רצוי להיוועץ עימו.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז עד מתי צריך לנוח?

טלי
    03/02/2009

תודה על התשובות. מתי אפשר במצב כזה לחזור לפעילות רגילה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו