שאלות

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלות
    טל
    06/02/2009

שלום במעקב זקיקים היום (ללא הורמונים) נכתב שיש מבנה ציסטי בעל גבולות בלתי סדירים 23X13 ולא ברור אם זה זקיק. עובי רירית 10 סדירה, מעט נוזל. בדיקות דם : אסטרדיול 1070 ופרוג 1.9 1. באיזה שעה מומלץ להזריק אוביטרל ולעבור הזרעה (ההזרעות תמיד בצהריים). 2. האם יש צורך ביום ראשון במעקב נוסף לוודא שאכן מדובר בזקיק? 3. היום התחלתי לקחת מטפורמין מחשש לפוליציסטיות. הפרופיל ההורמונלי שלי תקין אך יש עליה במשקל. לפני 4 ימים עברתי צילום רחם תקין. בהוראות המטפורמין כתוב לעבור בדיקות כליות. מה שם הבדיקה? האם זה מסוכן לקחת מטפורמין ללא בדיקת תפקודי כליות? שבת שלום

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום מיקה

ד''ר דוד ישי
    06/02/2009

אני לא בטוח לגמרי, אבל לפי הנתונים שמסרת , נראה לי שהבדיקה נעשתה ממש לאחר שבייצת כבר.
    האוביטרל גורם לביוץ כ 36 שעות לאחר הזרקתו.
    צריך לעשות בדיקת דם לתפקוד הכליות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• זקיק? ביוץ?

טל
    06/02/2009

ד"ר שלום שוב. שלשום הנתונים היו (יום 11): זקיק 15 מ"מ ללא נוזל, רירית 7 אסטרדיול 600 ופרוג' 1.2 והיום (יום 13) זקיק??? 13X23 מעט נוזל, רירית 10 אסטרדיול 1037 ופרוג' 1.9 בד"כ אני מבייצת עם זקיק גדול מאד ולא כ"כ מוקדם. 1. כדאי לי לבדוק ביום ראשון (מעקב ללא דם) אם יש בכלל זקיק לפני ההזרעה? 2. יש טעם להזריק מחר בבוקר אוביטרל? 3. אני לא יודעת אם ביצעתי בדיקת כליות, אם זה במסגרת בדיקות דם, כיצד היא מופיעה בבדיקה (איך היא נקראת?). תודה שוב ושבת שלום

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום נטלי

ד''ר דוד ישי
    08/02/2009

כדאי להזריק אוביטרל. האולטרסאונד ביום ראשון לא יוסיף מידע ולכן הוא חסר טעם ( גם אם בייצת כמה שעות לפני כן עדיין אפשר לעשות את ההזרעה ) . בדיקות הכליה הן UREA ו - CREATININ

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו