השפעת אסטרוגנים על ה leydig cell ?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• השפעת אסטרוגנים על ה leydig cell ?
    שרון
    10/02/2009

שלום רב ד"ר ! שאלתי לא קשורה ישירות לנושא הפריה אבל אני מאוד אודה לך באם תענה לי כי עד היום לא הצלחתי למצוא רופא שיענה לי חד משמעית. לפני מספר שנים עברתי משבר נפשי בעקבותיו חשבתי שאני צריך לשנות את המין. כמובן שלא באמת רציתי אך רופאת המשפחה שלי דאז לא חיכתה לאבחון וסיפקה לי אסטרופם ואנדרוקור בכמויות גדולות אותם לקחתי לסירוגין במשך כחצי שנה. לצערי מאז שהפסקתי (מרץ 2005) ועד היום תפקודי הזקפה שלי לא חזרו לקדמותן והליבידו נשאר נמוך וגם העור והשיעור בגוף נשארו עדינים יחסית. עם זאת בכל בדיקות הדם שעשיתי הטסטוסטרון ושאר ההורמונים בטווח הנורמה אם כי קצת נמוכים(5.20 ננוגרם למיליליטר) לאחרונה גילו לי אוסטואופניה אני ממש ממש מיואש ובת זוגתי כבר התגרשה ממני לאחר שראתי שאני כל הזמן אובססיווי עם הדאגה במספר מחקרים שקראתי הבנתי שישנה השפעה של האסטרוגנים של ה lyedig cell והם גורמים לניוון שלהם האם יכול להיות שזה מה שקרה לי והאם טיפול באוביטרל יוכל אולי "להחיות" תאים כאלו מנווונים במידה וישנם? אציין שאני בן 32. תודה שרון

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שרון שלום

פרופ' שחר קול
    10/02/2009

יש לראות את כל נתוני הפרופיל ההורמונאלי.
    יש לראות נתוני בדיקת זרע.
    בהנחה שאתה מעוניין בפוריות, ואם הזרע אינו תקין, ואם LH ו - FSH נמוכים, בנוכחות טסטוסטרון נמוך יחסית, יש מקום לטיפול עם מנוגון + פרגניל (או אוביטרל) כדי לנסות ולשפר איכות הזרע.
    אם אינך מעוניין בפוריות, יש מקום לטיפול בטסטוסטרון.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו