שתי שאלות לפני טיפול 6ב-ivf

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שתי שאלות לפני טיפול 6ב-ivf
    עידית
    01/08/2007

שלום אני בת 43 בדיוק לפני טיפול בהפריה האחרונה האבחנה של הביציות לפני ההפריה היתה שהן [ביציות vac אב נורמליות]- האם תוכל בבקשה להסביר לי את המונח ומשמעותו?
    שאלתי השניה: בכל טיפול אני מביצת 5-15 ביציות, בכל פעם איכות הביציות משתנה אני טופלתי בגונלf 262.5 מהיום ה3 למחזור+3 אמפ' מונוגון בהמשך צטרוטייד ואוביטרל,בעקבות הטיפול האחרון הרופא החליט להגדיל את המינון ל300 גונל ו4 אמפ'מונוגון, בדיקת ההורמונים האחרונה שלי הראתה:-fsh-9.3 E2-301 progres2.5 testos1.9/ שאלתי היא האם בגילי כדאי להעלות כה הרבה את מינון ההורמונים האם זה יכול לגרום לגירוי יתר או בעיות אחרות? מקריאה הבנתי שלנשים מעל גיל 40 עדיף לקחת מינונים נמוכים דווקא,
    אודה לתשובתך

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שתי שאלות לפני טיפול 6ב-ivf

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עידית היקרה:

פרופ' שחר קול
    02/08/2007

הכוונה לביצית המכילה וקואולה או אזור שנראה כמו בועה בתוך תא הביצית. הסיכוי להשגת הריון מביצית כזו הוא קלוש מאוד.
    לגבי המינון: לדעתי מינון של 300 יח' גונל + 4 אמפ' מנוגון הוא מוגזם. העלאת המינון לא תשפר את תגובת השחלות.
    בהצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר קול תודה על התשובה ועוד שאלה ..

עידית
    02/08/2007

[האמת לא התכוונתי לקחת את המינון הזה גם כך הגוף שלי לא משתגע על ההורמונים] לשאלתי, האם להמשיך עם גונל 262.5 כמו בטיפול הקודם או אולי לרדת טיפה במינון ולראות אם הגוף נותן את אותה כמות ביציות, אבל אולי מאיכות יותר טובה? אם כן בכמה לדעתך כדאי להקטין את המינון?
    אני בכל הפריה עוברת הנצה ומיקרומניפולציה, דבר שלא צינתי בהודעה הראשונה , בכל שאר הבדיקות בריאותי תקינה לחלוטין, תודה על תשובתך עידית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד הערה קטנה

עידית
    03/08/2007

יש לי ילדה בת8 מהריון רגיל והיו לי עוד שני הריונות אחד לפני 3 שנים גם באופן רגיל, כלומר הגוף שלי ידע להיות בהריון [אני לא יודעת אם יש לזה משמעות או לא?!] בעבר קיבלתי 225 גונלF והיתה לי שאיבה של 7 באיכות משתנה, אני קצת מבולבלת מה לעושות לדעתך?!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עידית היקרה:

פרופ' שחר קול
    05/08/2007

בהחלט יש משמעות להריונות הקודמים. העובדה שהיית בהריון לפני זמן לא רב משפרת את הסיכויים להיריון נוסף.
    עודף מינון של גורמי גירוי שחלתי אינו מומלץ, ולכן יש לקבוע גבול עליון של עד 450 יח' גונל ליום (או 6 אמפ' מנוגון / מנופור). מינון גבוה יותר אינו מוסיף, אלא אם מדובר על נשים במשקל גבוה במיוחד.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' קול האם כדאי לי להשאר עם המינון

עידית
    05/08/2007

הקודם 262.5 או להעלות ל-300 את הגונל? אני חשבתי אולי אפילו להוריד את הגונל ל250? מה דעתך?
    אני מאוד מודה לך על התשובות, הן מעודדות וגם יש תחושה ש"יש שם מישהו" ! עידית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    05/08/2007

מינון של 300 ליום נראה לי סביר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה על הכל ושבוע טוב עידית

עידית
    05/08/2007

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו