שאלה לרופאים הנכבדים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לרופאים הנכבדים
    שני
    18/02/2009

הומלץ לי לעבור לטיפול IVF (בת 37) ואני מאד מאד חוששת מכמות ההורמונים ומהסוגים השונים הניתנים ו"ממבחר" התרופות, כדוגמת תרופות: לדיכוי לעידוד זקיקים (גונל) לגרימת ביוץ (אוביטרל) לתמיכה החשש הגדול שלי הוא בעיקר מעליה במשקל והשמנה. אני רזה שנלחמת כל הזמן בעליה במשקל (השלתי בשנים האחרונות כ- 10 ק"ג ומאז אני מצליחה לשמור בזכות תזונה מבוקרת ביותר , אפילו שספורט אני לא עושה על בסיס קבוע). אציין שנושא המשקל שמעסיק אותי כל השנים הוא בגלל אמי שהייתה שמנה כל הזמן ואני זוכרת אותה נלחמת כל השנים ללא הועיל, היא מאוד סבלה מהשומן הזה. כמו כן, מפאת גילי (37) אני יודעת שאם אשמין יהיה לי קשה מאוד לרדת בשל חילוף חומרים איטי שמתרחש עם העליה בגיל, בדר"כ. שאלתי היא- 1)האם כל התרופות/ההורמונים הניתנים במהלך טיפולי IVF גורמים לעליה במשקל ולהשמנה? 2) האם הם גורמים לשינוי קבוע בקצב חילוף החומרים בגוף? 3) מה עלי לעשות בזמן טיפולי ה-IVF כדי להיות בטוחה שלא אעלה אפילו קצת במשקל? הגישה שלי אומרת שאפשר להיות אמא וגם לחזור למשקלי כיום לאחר הלידה, וחלילה שלא ישתמע ולו לרגע שהמשקל חשוב לי יותר מלהיות אמא. זה פשוט לא סותר בעיני. אודה מאוד לתשובותיכם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לרופאים הנכבדים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מיכל שלום

פרופ' שחר קול
    18/02/2009

1. לא
    2. לא
    3. לאכול פחות, להתעמל יותר.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו