שאלה לגבי ציסטה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לגבי ציסטה
    שני
    22/02/2009

אני לאחר טיפול של גונל F שהסתיים בקבלת מחזור, לצערי. היום, יום רביעי למחזור, עשיתי בדיקת US והתברר כי יש לי שתי ציסטות גדולות. הרופא אמר שנכון לרגע זה אין טעם להתחיל להזריק מחר מחדש גונל F (יום חמישי למחזור) וביקש ממני לעשות שוב בדיקת US ודם ביום רביעי הקרוב לראות אם הציסטות נעשו קטנות יותר. לדבריו אם אכן הציסטות יהיו קטנות יותר ביום רביעי הקרוב, אוכל להתחיל להזריק גונל F. לא ברור לי דבר אחד - אני אמורה להתחיל גונל F ביום החמישי למחזור שזה מחר בעצם. אולם כאמור מחר (יום ב') אין לי אפשרות כזו בגלל הציסטות. אם כן, מה הטעם להתחיל גונל ביום רביעי או חמישי הקרוב כאשר כבר אני אהיה ביום השביעי או השמיני למחזור ואף פעם לא שמעתי שמתחילים להזריק גונל F ביום שביעי או שמיני למחזור אלא ביום החמישי כמו שעשיתי עד כה. 1) האם נהוג כך? 2) האם התחלת טיפול בזריקות גונל F ביום השביעי או השמיני למחזור עשוי להוביל להריון בכל זאת? 3) האם התחלת הזרקה ביום השביעי למחזור לא תשבש לי במחזורים הבאים את כל המערכת ההורמונלית ברמה כזו שסדירות המחזור תשתבש ויהיה לי בלאגן מכך? (המחזור שלי מאוד מאד סדיר, בדיוק כל 28 יום!) 4) האם לא יותר עדיף החודש לעשות הזרעה והשבחה על בסיס מחזור טבעי + אוביטרל לאור הציסטות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לגבי ציסטה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בבקשה אם אפשר התייחסות...

שיר
    22/02/2009

בנוסף לעיל אציין כי איקקלומין לא השפיע עי כלל, האם ניתן לראות מבדיקת דם זו סיבה לכך שאינני מצליחה להיכנס להריון?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום מיכל

ד''ר דוד ישי
    22/02/2009

גם אני לא מכיר טיפול שמתחיל מאוחר כל כך. המלצתי במצב כזה היא לעשות מנוחה החודש . לעשות אולטרסאונד בתחילת המחזור הבא ואם הכל תקין להתחיל בזריקות כמקובל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו