שאלה מוזרה שעלתה במוחי

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה מוזרה שעלתה במוחי
    טלי
    28/02/2009

רופאים נכבדים שלום יש לי שאלה קצ ת מוזרה .... כידוע לכולם משנה לשנה רמת הפוריות אצל אישה יורדת , הירידה היא משמעותית בעיקר בגילאי 36 ומעלה . מה קורה כאשר אישה נקלטת להריון (הפרייה חוץ גופית ) בדיוק בגיל 38 , לוקח כידוע 9 חודשי הריון ואחרי הלידה מנסה להיכנס להריון בשנית אחרי שלושה חודשים(ע"י הפרייה ככל הנראה ), האם בשנה הזו שעברה , רמת הפוריות שלה ממשיכה לרדת , למרות שהיא בעצם בשיא הפוריות (כי היא בהריון)? האם בזמן הריון מצב הפוריות הוא סטאטי מבחינת ירידה , או שהוא יורד בכל מקרה בגלל הגיל? אני שואלת את השאלה מכייון שאני בהריון , שבוע 12 וחושבת הלאה , האם בעוד שנה למשל הסיכוי שלי יהיה זהה לסיכוי שהיה לי לפני שלושה חודשים. אני אולי קצת ממהרת .....אבל בכל זאת אודה לתשובתכם. עליי לציין שפורום זה ליווה אותי בכל תקופת ההפריות, גם כשקיבלתי תשובת בטא, גם כשהבטא בהתחלה לא ממש הכפילה...אני מעריכה מאוד את עבודתכם , כל הכבוד ישר כח!!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה מוזרה שעלתה במוחי

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טלי שלום

פרופ' שחר קול
    28/02/2009

הירידה בפוריות אינה נעצרת בעת הריונות. או במילים אחרות: הריונות אינם מונעים ההידרדרות ביכולת הפריון, בעיקר, כפי שכתבת, מעבר לגיל 35.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו