עצה לגבי טסטוסטרון גבוה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• עצה לגבי טסטוסטרון גבוה
    ענת
    02/03/2009

ד"ר ישי, שלום. נכון לנובמבר, רמת הטסטוסטרון שלי אצלי היתה פי שתיים מהערך העליון של הנורמה, ויחס LH-FSH של 4! אני כמובן פוליציסטית. התחלתי לקחת מטפורמין לפני חודש. באותו חודש גם עשיתי זריקות גונל. הגבתי יפה למינון נמוך -- התקבלו שלוש ביציות "בשלות" 17-20 מ"מ, E2 היה 900 והרירית ביום ה-12 לפני טריגר היתה 7ס"מ. לא התקבל הריון. יתרה מזו, דימום התחיל יחסית מוקדם, ביום ה-11 אחרי ההזרעה/ביוץ. עוד לפני זה במשך יומיים היו הכתמות אופייניות למחזור. שאלותיי הן: 1. בחודש הזה אני בנסיעות ולא עושה טיפול. האם כדאי לקחת גלולות דיאנה בחודש הזה בנוסף למטפורמין? או שתקופה קצרה של חודש של גלולות רק תבלבל את הגוף? 2. האם יש לי סיכוי טוב להצלחה בחודש הבא עם גונל? במרפאה שאני הולכת אליה (בארה"ב) עושים שלושה מחזורי גונל ואז עוברים להפריה חוץ גופית. יש אפשרות לדלג על מחזורי השראת ביוץ ולעבור מייד לחוץ גופית. במקרה כזה מגיעים לי שלושה נסיונות של הפריה חוץ גופית (מבחינת הביטוח הרפואי) אבל אני לא יכולה לחזור אחורה לטיפולים של גונל להשראת ביוץ. בפרוטוקול של חוץגופית לוקחים גלולות במשך 6 שבועות לפני כל טיפול. אני כמובן יכולה לבחור לחכות ולקחת גלולות במשך כמה חודשים גם כן. בקיצור, מה יביא הריון? 3. האם יש לי בעיית LPD? יכול להיות שתוספת פרוגסטרון תפתור את הבעיה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עצה לגבי טסטוסטרון גבוה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• כמובן,

ענת
    02/03/2009

התכוונתי ד"ר ישי או ד"ר קול... :)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ענת שלום

פרופ' שחר קול
    02/03/2009

1. גלולות יועילו כי ירסנו מעט את ה - LH
    2. באופן כללי, הסיכוי להריון ב - IVF טוב יותר.
    3. LPD - האם בכלל יש דבר כזה? לא בטוח. אשר לקחת פרוגסטרון - צפויה דחייה של הווסת, אך אין יותר הריונות!

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו