מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- בעיית פוריות כתוצאה מחצוצרות סתומותs.o.s02/03/2009
שלום רב לכל הרופאים ולגולשים ברשת... רציתי לספר את בעייתי ולשאול מה עושים הלאה... אני נשואה שנה בת 37 ללא עבר של הריונות והפלות בחיי, לאחר שנה של ניסיונות כושלים להכנס להריון ניגשתי לרופא הנשים שלי והוא שלח אותי לערוך צילום רחם {לא נעים ביכלל}... בעקבות הצילום קדחתי מחום, צמרמורות, וכאבים בבטן ואושפזתי לשבוע בבית החולים... שוחררתי וקיבלתי אטיביוטיקה ל10 ימים, לאחר מכן שלחו אותי למחלקת IVF בכדי לעשות הפרייה חוץ גופית?! שם החליטו לפי הצילום שעלי ליקרות את שתי החצוצרות שלי בטענה שהן חולות וקבעו לי תור לוועדת ניתוחים להוציאם - מהיר חד חלק וחורץ !!!. לא הייתי שלמה עם ההחלטה הזו וניגשתי לרופא מומחה אחר להתייעצות באופן פרטי, הוא הביט בצילום וטען שלפי הצילום בחצוצרה אחת הנוזל {יוד} גלש לבטן ז"א שהיא תקינה ובשניה הנוזל לא גלש לבטן ולא ברור מה קורה איתה כי היא נפוחה... והמליץ לי לחזור למחלקת IVF שלי ולערוך לפרסקופיה ובמקביל דיבר עם הפרופסור של המחלקה בנידון, שם ערכו לי אולטראסאונד ופיתאום החליטו שהפרופסור צודק ולא צריך להוריד את שתיהן ורק אחת וטענו שיש אולי עוד קצת זיהום מהיוד ושאקח עוד אנטיביוטיקה וזה אולי מסתיר את שדה הראיה ברחם?...והציעו שבלפרסקופיה יחליטו אם להוציא את השניה... אני נורא מבולבלת ומפוחדת ולא יודעת איך אפשר ליסמוך על רופא שמחליט ישר שצריך להוציא את שתיהן לפני שבודקים לעומק את כל הבעיה לסוגיה, ידוע לי שניתוח לפרסקופיה עושים בהרדמה מלאה ולפני כן אני אמורה לחתום שאם ימצאו שחצוצרה אחת חולה אני מאשרת שיוציאו אותה אחרת אין טעם בניתוח הזה ולא יערכו אותו... רציתי לשאול למה לא מנסים לפתוח את החצוצרה, למה רק להוריד אותה? ואיך אסמוך על מחלקה שעשתה טעות באיבחון הראשון? הרי אם לא הייתי ניגשת לפרופסור אחר באופן פרטי היום הייתי ללא שני חצוצרות שלא ברור ביכלל כרגע ששתיהן לא תקינות... וכל הזמן שארצה להרות אצטרך הפרייה? עוד יומיים יש לי אולטראסאונד חוזר לראות אם האנטיביוטיקה עזרה... רציתי לציין שכל הבדיקות שלי מעבר לזה היו תקינות {דם, שטן, גנטיקה וכו'} ,אני חברת קופת חולים מושלם היכן אני יכולה לעשות זאת במסגרת המושלם וליהיות שלמה ששם אקבל את הטיפול הנכון והמסור ביותר ולא באופן פרטי? אנא תשובתכם בהקדם...תודה ויום נפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצה
טלי03/03/2009קראתי את כל מה שכתבת. קודם כל אל תילחצי , מבחינת הריון , הפריה תפתור לך את הבעיה. מבחינת מה ששאלת לגבי קופת חולים , גם אני חברת הכללית ויש לציין שמבחינת היעילות שלהם "במרכזים לבריאות האישה" הם בסדר גמור, האחיות, הרופאים, מח' האולרסאונד..... אבל וזה אבל גדול , כשיש בעיה רצינית פונים לרפואה פרטית (נכון זה הרבה כסף) תפני לרופא פרטי מומחה שהוא גם מנהל מח' גניקולוגית בבית חולים גדול. את היעוץ תקבלי ממנו ויש גם סיכוי שניתוח מסוג זה יתבצע בבית חולים הציבורי בו הוא עובד והוא יהיה נוכח בניתוח. אם יש לך ביטו ח מושלם או פלטיינום, ביטוח חיים פרטי , תפעילי את כולם ותקבלי החזרים. מגיע לך 3 יעוצים אצל רופא מומחה בשנה,תבררי ב*2700
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחצוצרות
פרופ' שחר קול03/03/2009מציע לעבור הניתוח.
אם שתי החצוצרות חולות - עדיף לכרות אותן, זה יעלה הסיכוי להצלחה ב - IVF.
יש לסמוך על הרופא המנתח שיידע להחליט מה כדאי לבצע לפי הממצאים.
אפשר לבצע הניתוח בכל בית חולים ציבורי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)