דימום מדאיג בהריון

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• דימום מדאיג בהריון
    עליזה
    07/03/2009

ד"ר, אני בשבוע 5 להריון. זהו הריון ראשון בהזרעה טבעית לחלוטין פרט לאוביטרל. ב 15 יום האחרונים יש לי דימום די קל שמופיע כמעט כל יום. באולטרסאונד נצפה שק הריון. 1. עד מתי הדימום יכול להמשך ועדיין להחשב נורמלי? 2. האם עצם הופעת הדימום מגדיל את הסיכוי להפלה? 3. הרופא נתן לי אוטרוגסטן 200 לתמיכה. אני מתקשה להכניס לנרתיק ואף מפחדת מאוד מתופעות הלוואי. האם יכול להגרם נזק להריון אם לא אקח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דימום מדאיג בהריון

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ושאלה חשובה נוספת

עליזה
    07/03/2009

האם הדימום נגרם בהכרח מחוסר בפרוגרסטרון? האם לא כדאי לבדוק זאת בבדיקת דם פני מתן התמיכה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אלה שלום

פרופ' שחר קול
    07/03/2009

1. דימום בהריון אינו תקין.
    2. כן
    3. אין מקום לחשוש מתופעות הלוואי של אוטרוגסטן. האם חיוני? כנראה שלא. קל לבדוק רמת פרוגסטרון. שאלה קלאסית של "ביצה ותרנגולת" האם הפלה נגרמת עקב חוסר פרוגסטרון? אולי מנגנון ההפלה הטבעית פועל דרך ירידה ברמת הפרוגסטרון, ובמקרה זה טיפול "תמיכה" רק ידחה ההפלה, ולא ימנע אותה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה לך על התשובות ועל המענה בשבת!

עליזה
    07/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו