מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- פוריותיעל12/03/2009
היי, אני בת 34 לפני כ- 10 חודשים לפרוטומיה מיומקטומי (המיומות היו בדופן הרחם), צילום רחם תקין, החודש התחלנו טיפול באיקקלומין- לפי מעקב זקיקים ב- 24.2היה זקיק 20 ממ ועובי רירית 12.5 ובצד השני זקיק 15 ממ, לפי בדיקת דם ב- 26.2לרמת הפרוגסטרון שהיה 41.5 הבנתי שהיה ביוץ , אך בדיקת הריון ביתית אתמול הייתה שלילית. כנראה אצטרך חודש נוסף של איקקלומין, השאלה שלי נוגעת לבדיקת הזרע של בעלי (בן 32 )הלבורנטית במעבדה אמרה שיתכן ונצטרך בדיקה נוספת אך רופא הנשים היה מרוצה מאוד ( "ליצור") האם תוכל לומר לי מה דעתך, אני מאוד חוששת מנטילת האיקקלומין במיוחד מאחר וקיימות מיומות שנותרו (" שלוש אפונות ") לאחר הניתוח. בבדיקת הזרע: נפח 2 מ"ל, צבע אפור, ph- לא צויין, התנזלות- לא צויין, צמיגות תקינה, לוייקוציטים- 0.2 מליון\ מ"ל, אגרגציה- חיובי, ספרמטידים- לא צויין, אריטרוציטים- שלילי, ריכוז תאי זרע- 160 מליון \ מ"ל, תנועתיות- 75% 1. התקדמות טובה 31%, 2. התקדמות איטית 19% 3. ללא תנועה 25% 4. חסרי תנועה 25% מורפולוגיה: תאים תקינים 36%, תאים לא נורמלים 64%, מיקום הפגמים בראש, בחלק האמצעי, בזנב תאי הזרע. צויינה הערה: בדגימה נמצאה אגלוטינציה. כמו כן מעט צברים של תאי זרע ולפיכך מומלץ לבדוק נוכחות של נוגדנים לזרע אשמח לשמוע את חוות דעתך, תודה מראש, זו שרוצה מאוד להיות אמא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעל שלום
פרופ' שחר קול12/03/2009איני נוהג להמליץ על טיפול באיקקלומין לנשים המבייצות באופן ספונטאני. עדיף גירוי שחלות עם גונדוטרופינים.
איקקלומין לא יגרום לצמיחה מואצת של שרירנים.
הזרע - תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
יעל12/03/2009לא ציינתי לפני כן, אך אני מקבלת מחזור כל 50 יום בערך. לאחר חצי שנה של נסיונות להרות מהרגע שקיבלתי אישור מהגניקולוג שלי, פניתי למומחה פוריות בגלל הגיל והמיומות שמאוד מלחיצות אותי , אני חוששת ויודעת שרחם שרירני לא ישרוד עוד הרבה זמן. גם רופא הפוריות שמטפל בי לא שש להתחיל איקקלומין, נשלחתי למעקב ביוץ בשני מחזורים (כ"א מהם נמשך בדיוק חודשיים) בשני ערכתי גם בדיקות דם נלוות. בשני המחזורים היו זקיקים רבים שלא התפתחו מעבר ל10 מ"מ, כך נראה שאין מנוס. למרות שבדיקת us שעשיתי סביב הביקורת לאחר הניתוח הראו זקיק גדול ומתאים לביוץ (בתקופה שעדיין היה אסור)- אני חשה שהמרוץ שאני חיה בו בכדי להשיג את השרירנים מחייב אותי לעשות משהו... תודה על התייחסותך והמענה המהיר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול12/03/2009מכיוון שיש בעיית ביוץ, אפשר לנסות מספר מחזורי איקקלומין עם ביוץ. אם אין הריון - לעבור לגירוי שחלות עם גונדוטרופינים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיבוב שני
יעל17/03/2009שלום דר' החודש אנחנו מתחילים סיבוב שני, מחזור קודם נטלתי איקקלומין 50 מג פעם ביום ל-5 ימים, גודל הזקיק היה 20 אחכ לא ביצעתי שוב פעם us, אך לפי רמת הפרוגסטרון 41.5 הבנתי מהאחות שהיה ביוץ בסיבוב זה הרופא ממליץ ליטול שני כדורי איקקלומין וזריקת אוביטרל. (על הזרעה יוחלט בימי הביוץ) אם רמת הפרוגסטרון הייתה תקינה ואכן הצביעה על ביוץ, האם באמת יש צורך באוביטרל? או שיש לו מטרה נוספת? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול17/03/2009מטרת האוביטרל - לתזמן הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)