מה ההבדל בין דקטטפיל לבין צטרוטייד

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מה ההבדל בין דקטטפיל לבין צטרוטייד
    שני
    23/03/2009

כל תהליך הביוץ מתרחש אצלנו לכאורה כשורה (גדילת זקיק/ים מוביל, רירית מעובה כנדרש, בדיקות דם לפני הביוץ שמראות שמאוד קרובים לביוץ, ובדיקות הדם הסמוכות מראות שהיה ביוץ, הזרע מושבח ומקבל ציון מעולה) כל זאת אין הריון , גם לא בעזרת גונל. הרופא מציע לעבור ל IVF. אני אמורה להתחיל טיפולי IVF ובגלל שכל המערכת אצלי עובדת טוב , ולא ברור לי בעצם למה אני זקוקה "להתערבות" מאסיבית של תרופות והורמונים כמו ב- IVF, אני מנסה לחשוב איך למזער את הצורך בכמות התרופות שנותנים ב-IVF .. אולי לא חייבים את כל התהליך (שמעתי גם על IVM).. 1) מה ההבדל בין תופעות הלוואי של הדקטטפיל לבין צטרוטייד? האם חייבים תמיד לתת תרופות דיכוי, או שאפשר לבצע IVF גם בלעדיהן? נ.ב- אצלי הזקיקים גדלים תוך מספר ימים עם גונל והגונל שניתן לי הוא בכמות קטנה מאוד. 2) האם חייבים לאחר ההחזרה לקבל הורמוני תמיכה (גם אם לא נותנים זריקות דיכוי?) 3) אני כל כך נגד תרופות ה-IVF וזאת בעצם הסיבה שאני דוחה את הגעתי לשם, שאני שואלת איך אפשר להקטין בכל התהליך הארוך והקשה הזה את כמות וסוגי ההורמונים ולקחת בעצם כמה שפחות (כי הרי התהליך עצמו מתרחש אצלי יפה ) ובכל זאת לטפל??? אפשר? אשמח לסיוע ועצות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלי שלום

פרופ' שחר קול
    25/03/2009

דקפפטיל עלול לגרום לציסטות, ובשימוש ממושך, ללא תרופות אחרות - גלי חום, יובש בנרתיק, ושאר תופעות של מנופאוזה.
    ציטרוטייד עלול לגרום לאודם מקומי ואולי מעט גרד.
    אפשר לטפל בך ע"י טיפול "רך" כלומר התחלה מאוחרת יחסית של הגירוי , ושימוש במינונים קטנים יחסית של גירוי שחלות.
    הסיבה העיקריתלהמלצה לעבור ל - IVF - יש יותר הריונות, ובאופן משמעותי. בכל מקרה, החשש שלך מפני התרופות אינו מוצדק, ואינו מבוסס על הוכחות מדעיות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם אפשר לטפל בי בצטרוטייד

שני
    28/03/2009

לצורך דיכוי ולא בדקפפטיל? אני בשום אופן לא מסוגלת לקחת דקפפטיל לאור תופעות הלוואי הקשות שלו . ידוע לי שלצטרוטייד יש תופעות לוואי הרבה פחות קשות, ובשל העובדה שכל המערכת אצלי לכאורה פועלת טוב , האם צטרוטייד אפשרי ויעיל במקרה שלי במקום דקפפטיל???
    נ.ב- בת 38

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהחלט כן!

פרופ' שחר קול
    28/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מהן תופעות הלוואי של הצטרוטייד?

שני
    28/03/2009

ידוע לי שלא אצל כולן מופיעות תופעות הלוואי, אבל מהן כל תופעות הלוואי בצטרוטייד?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אודם וגרד מקומיים.

פרופ' שחר קול
    29/03/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו