שאלה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה
    ליטל
    09/08/2007

אני מנסה להכנס להריון כבר מס' חודשים אך ללא הצלחה.. המחזור שלי לא ממש מסודר ולכן נשלחתי לבדיקה הורמונלית, אשר העידה כי 2 הורמונים הם מעל הנורמה. יש במשפחתי היסטוריה של בעיות בבלוטת התריס, האם ייתכן שבעיה בבלוטת התריס משפיעה על ויסות הורמונים תקין? האם יש צורך לגשת לבדיקת דם נוספת ולברר זאת?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עינת היקרה:

פרופ' שחר קול
    10/08/2007

קשה להתייחס באופן ספציפי שכן חסרים נתוני הבדיקה. באופן כללי: הפרעה בתפקוד בלוטת התריס (הן פעילות יתר והן תת-פעילות) יכולה לגרום לשיבוש הביוץ, ולכן לבעיות פריון. בנוסף, איזון בלוטת התריס חיוני במהלך הריון. לכן, מומלץ להגיע לאיזון מיטבי של בלוטת התריס לפני שמנסים להרות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• דר' קול

ליטל
    10/08/2007

תוצאות הבדיקה ביום השלישי למחזור הינן:
    TSH 2.060
    LH 12.5 (גבוה מערכי הנורמה)
    FSH 6.0
    PROLACTIN 452
    ESTRADIOL ׂE-2 203
    PROGESTERON 17-OH 6.0 (גבוה מהנורמה)
    TESTOSTERONE-TOTAL 2.7
    DHEA SULPHATE 2.5
    נשלחתי ע"י הרופא לבדיקת דם נוספת לרמת פרוגסטרון ביום ה29-30 למחזור, אותה עדיין לא עשיתי.
    האם התוצאות הנ"ל אכן מעידות על הפרעה בבלוטת התריס? האם כדאי לי לגשת לרופא המשפחה ולבקש הפניה לבדיקת הבלוטה בנוסף לבדיקה הדם ההורמונלית שאני אמורה לעשות בקרוב?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    11/08/2007

TSH הוא ההרומון האחראי על הפעלת בלוטת התריס, רמתו אצלך תקינה.
    הרושם הוא שיש הפרעת ביוץ על רקע אחר.
    בידינו תרופות טובות מאוד לההתמודד עם בעיה זו.
    סיכויים טובים שיושג ביוץ והריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו