כמה מחזורי טיפול ?

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• כמה מחזורי טיפול ?
    לילך
    12/04/2009

שלום ד"ר וחג שמח
    אני מתחילה מחזור שלישי של פוריגון בהזרעות - רציתי לדעת כמה מחזורי הזרעה על בסיס פוריגון מקובל לעשות ?
    יודגש , הוגדרתי כפולציסטית רק בעקבות תגובת יתר לטיפול {מחזורים סדירים } .
    הרופא ממליץ שאם ההזרעה השלילית לא תצלח כדאי לעבור ל IVF - אני קצת חוששת "לעלות כיתה" - האם 3 טיפולים מספיקים - ובמיוחד לאור העובדה שבטיםול אחד השוגו 2 זקיקים ובטיפול נוסף הושג רק זקיק אחד { וזאת בגלל שקיבלתי מינון נמוך מאד כדי למנוע את תגובת היתר } .
    כלומר , האם העובדה כי לא הושגו הרבה זקיקים בכל טיפול עשויה להשפיע על ההחלטה עדין לא לעבור לIVF ?
    ושאלה נוספת - לגבי תמיכה - מתי מקובל לתת תמיכה של אוביטרל ולא של אנדומטרין {באופן קבוע 10 ימים אחרי ביוץ לעם הפרשות חומות למרות שהערכים בבדיוקת הדם תקינים } ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    כמה מחזורי טיפול ?

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• לילך שלום

פרופ' שחר קול
    12/04/2009

תלוי בגיל האישה, וברקע הרפואי האישי שלה.
    נשים צעירות - מקובל 3 - 6 מחזורי פיורגון ודומיו לפני IVF.
    מספר מדויק - גם לפי רצונה של המטופלת.
    לגבי תמיכה - מיותר בטיפול אותו את מקבלת. חיוני בטיפולי IVF.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• בהמשך לתשובתך

לילך
    12/04/2009

תודה על מענה מהיר וענייני .
    אני בת 33 וחצי . ללא עבר רפואי ספציפי . בדיקות תקינות שלי ושל בן הזוג . ללא הריונות ו/או הפלות בעבר . לפני תחילת הטיפול בפוירגון בוצעו 5 הזרעות על בסיב מחזור טבעי + 2 מחזורים על בסיס פויריגון כשלו, וכעת אני בעיצומו של מחזור הפויריגון השלישי.
    האם היית ממליץ לעבור ל - IVF היה והטיפול הנוכחי לא יצלח?
    והאם נכון לומר כי עקומת הסטטיסטיקה יורדת משמעותית לאחר הניסיון השלישי ?
    ובמידה ותשובתך חיובית - אזי האם תשובתך משתנה שעה שבמחזורי הטיפולים לא הושגו מס' רב של זקיקים ואז לא נכון לומר שהסיכוי סטטיסטית יורד לאחר 3 פעמים {כי הבנתי שמטרת הטיפול להגדיל את הסיכויים ואם הושגו פעם אחת 2 זקיקים ופעם אחת רק זקיק אחד אז למעשה לא הוגדלו הסיכויים ואז לא נכון ליישם את הסטטיסטיקה על מקרה זה ?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצטרפת לשאלה

טל
    12/04/2009

אני עם בעיה דומה, בת כמעט 36.
    מחזור וביוץ סדירים אך פוליציסטית.
    3 הזרעות טבעיות.
    2 הזרעות עם גונל, בכל הזרעה 2 זקיקים.

הבנתי שייתכן שחלק מהזקיקים ריקים אצל פולי' ולכן מנסים ליצור ריבוי של זקיקים עם הורמונים בתקווה שאחד מהם יהיה עם ביצית. אך מצד שני ההורמונים גורמים לי לציסטות, עליה דרסטית באסטרדיול, ואם אני מעלה מינון ייתכן גירוי יתר. ובמינון נמוך נשארת עם זקיק אחד...

מה מיקרה בהפרייה?
    מגיעים להפרייה בלי הורמונים? האם הסיכויים יהיו גדולים יותר בהפרייה עם מינון נמוך של הורמונים (המינון שקיבלתי בהזרעות)? כי גם אז ייתכן שאיבה של זקיק עד שניים גדולים, וכל השאר קטנים מ-10 מ"מ.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עדי - בתגובה לשאלתך

לילך
    12/04/2009

הי , באמת נראה כי יש לנו בעיה דומה ...
    כעיקרון לפי מה שאני הבנתי מהרופא שלי אם מגיעים ל-IVF לא נותנים מינון נמוך כי אז אין חשש שיהיו הרבה זקיקים כי בכל מקרה שואבים את הזקיקים ויש שליטה על מה שמחזירים לרחם {מה שאין בהזרעה} , ולכן המינון יהיה גבוה ....
    קצת הפחדת אותי שרשמת שידוע שלך שלפולציסטיות יש ריבוי זקיקים ללא ביציות בפנים - לא ידעתי את המידע הזה .... מי הרופא שלך ?
    אם תרצי להמשיך לשוחח בענין את יכולה לשלוח לי אימייל ...

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פוליציסטיות

טל
    12/04/2009

היי
    אפשר לפתוח שרשור חדש ותעלי את השאלה לגבי זקיקים ריקים,

הבנות בפורום מחליפות הרבה מידע על בדיקות / מעקב ומה שקשור.
    על סמך מה אובחנת כפוליציסטית?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    12/04/2009

אם הטיפול הנוכחי ייכשל, מציע להמשיך ב - IVF.
    ההמלצה אינה תלויה במספר הזקיקים שהושגו במחזורי הטיפול עד כה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו