שלום לרופאים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שלום לרופאים
    שני
    01/05/2009

1) אני היום (יום ה) ביום ה-14 למחזור. ב-US שביצעתי היום:
    זקיקים ימין: 11, 12, 15, 17
    זקיקים שמאל: 14, 23
    עובי רירית: 7 - תלת שכבתית
    אין נוזל בדוגלס
    E-2: 2574 , פרוגסטרון: 2.5
    הרופא ביקש ממני מחר בבקר (יום שישי) לבוא ל-IUI, ובערב יום שישי להזריק אוביטרל, ולבוא שוב ל-IUI ביום ראשון בבקר.
    שאלותיי:
    א) האם נכון הוא לתת לי אוביטרל רק מחר בערב? זה לא מאוחר מידי? לא נפספס את הביוץ?
    מתי אמור לדעתכם להתרחש הביוץ המיוחל???
    ב) שאלה עקרונית: נאמר שהזקיק שבגודל 23 מבייץ הערב, האם יתר הזקיקים גם יבייצו נאמר מחר/מחרתיים, או שברגע שזקיק אחד בייץ, כל יתר הזקיקים כבר לא יבייצו יותר כלל?
    ג) מה זאת אומרת רירית תלת שכבתית?
    ד) החודש טופלתי בגונל F ומאד התנפחתי בכל הגוף (במשקל זה מתבטא ב-3 ק"ג ! ! !) על אף שלא אכלתי יותר ממה שאני רגילה ומאד הקפדתי. האם יש לי גירוי יתר ? למה התנפחתי? ואיך זה ירד ממני??? אני מודאגת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שלום לרופאים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שני שלום

פרופ' שחר קול
    01/05/2009

1. בהיעדר בדיקת LH קשה לנחש האם החל תהליך הביוץ הטיבעי. לוח הזמנים שהרופא גיבש הוא תקין וטוב.
    2. כל הזקיקים מבייצים באותו פרק זמן הנמדד בשעות ספורות, לא בימים.
    3. מירקמה בא.ס.
    4. מצב של גירוי יתר קיים רק לאחר ביוץ. כעת ניתן רק להעריך הסיכון. על פי הבדיקות הסיכון הוא די קטן. יש לשער כי אגרת עודף נוזלים.

האם חל שינוי בפעילות הגופנית שלך ? פעמים רבות מטופלות מעדיפות "לנוח" במהלך טיפול, ולכן ההוצאה הקלורית שלהן יורדת. אם אוכלים אותו דבר, נוצר עודף קלורי הנאגר כשומן.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר קול, לשאלתך

שני
    01/05/2009

בעניין הפעילות הגופנית:
    לא חל שינוי בפעילות הגופנית שלי וגם לא בתזונה שאני אוכלת כבר שנים ומאד מקפידה.
    אז איך זה שבכל זאת צברתי נוזלים שנאגרו כשומן החודש???
    ושלשה קילו זה המון !!! בחמשת חודשי הטיפול בגונל גם הקפדתי ולא עליתי כלל. לא קרה לי דבר כזה במשך כל תקופת הטיפולים הזאת . איך אני מורידה את המשקל הזה, ולמה עליתי בכלל?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    01/05/2009

עודף הנוזלים יופרש מהגוף תוך ימים ספורים.
    אם נוצר עודף שומן - ייעלם רק אם יווצר גירעון קלורי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו