בלוסטוציסטים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• בלוסטוציסטים
    חסוי
    02/05/2009

בוקר טוב,

רציתי לדעת מה זה השלב שבו מגדלים את העוברים לשלב לבלסטוציסטים?

למי שלב זה נועד ולמה?
    ומה הסיכויים שלו?

המון תודות

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בלוסטוציסטים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חסוי שלום

פרופ' שחר קול
    02/05/2009

בלסטוציסט: השלב המוקדם ביותר בו מתרחשת התמיינות של תאי העובר לתאים בעלי תפקידים מוגדרים. עוברים מגיעים לשלב זה 5 - 6 ימים לאחר ההפריה. יתכן ולעוברים המגיעים לשלב זה יש סיכויי השרשה טובים יותר. שיעור ההצלחה הנמוך יחסית בהפריה חוץ גופית נובע משיעור השרשה נמוך של העוברים ברירית ברחם. הפרוטוקול המקובל קובע החזרת עוברים לרחם ביום 2 או 3 לאחר ההפריה. מכיוון שעוברים המגיעים לשלב הבלסטוציסטים מעידים על יכולתם להפעיל את הקוד הגנטי שלהם, יש הסוברים כי החזרתם בשלב זה תגביר את סיכויי קבלת ההריון. היכולת להגיע לשלב זה עוררה תקווה רבה לפריצת דרך בתחום, ואולם ההתלהבות הראשונית חלפה, בלי שגישה זו תהפוך לרוטינה. הסיבה העיקרת היא שאין כל ביטחון כי הסיכוי המצטבר להריון ממחזור שאיבה עולה עם שימוש בטכנולוגיה זו. מכיוון שרק חלק מהעוברים מגיע לשלב הבלסטוציסט אין דרך לדעת האם העוברים שנכשלו בכך לא היו מסוגלים להפוך להריונות תקינים אם היו מושתלים 2 - 3 ימים לאחר ההפריה. יש לזכור כי יש סיכוי מסוים שאף לא אחד מהעוברים יגיע לשלב הבלסטוציסט, כך שלא תהיה השתלת עוברים בכלל באותו מחזור. לסיכום - לפני שמחליטים להשתמש בטכנולוגיה זו יש לשקול היטב את כל הנתונים, תוך הבנה ברורה מהם הסיכויים והסיכונים שבשימוש זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עוד הבנה

חסוי
    02/05/2009

תודה ד"ר שחר על המענה הנירחב.

יש עוד דבר שלא הצלחתי להבין מהרופא שלי, יום שישי אתמול הייתה לי שאיבה 13 ביציות, רופא מסר לי לא יודעת להסביר בדיוק מה אמר לי, אמר "שניקו" את הביציות, מכל הסיצטות וכו'... הופרו סה"כ 4 עוברים מביציות טובות, אתה יכול להסביר לי מה עשו הפעם במעבדה מאשר פעמים קודמות (רופא הסביר לי שזה פעם ראשונה שעושים לי זאת).
    כמובן רק מחר (יום ראשון) נדע מה הייתה חלוקתם ואיך העוברים.

מעט מבולבלת ממה שהרופא מסר לי בזמן התאוששת מההרדמה, אשמח לההבין במילים "פשוטות" מה נעשה הפעם.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    02/05/2009

אולי עשו ICSI???

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• icsi?

חסוי
    02/05/2009

icsi ??לא יודעת מה זה, מה המילה אומרת? ואיך מתבצעת הפעולה?

אשמח להסבר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לחסוי - הסבר על ICSI

לימונית
    03/05/2009

ICSI זאת פעולה בה מזריקים לתוך הביצית את הזרע.
    אבל לפי מה שהבנתי מהרופא שלי, ד"ר ישי, זה לא אומר שזה מבטיח הפריה, אלא שבמקרים מסוימים זה יכול להעלות את הסיכוי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו