מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- ד"ר קול ובנות הפורוםשני02/05/2009
קראתי את התגובות שעוררו דבריי בנושא גונל , תרופות פריון והשמנה. יש כאלה שילעגו לכל הנאמר בנושא השמנה ויראו בכך כאילו לא זה מה שחשוב כאן אלא הצלחת הטיפול. לעניות דעתי אין סתירה בין השניים: אפשר גם לרצות להרות, לטפל ולהתפלל שיצליח, ובמקביל לדאוג גם לא להשמין,שכן מעבר לאסתטיות שחשובה בעיני כל אחת באופן אישי במידה כזו או אחרת, יש פה גם פן בריאותי, שכן שומן יכול לגרום לבעיות בריאות לא מבוטלות, ולכן, לדעתי אין לזלזל בהרגשה אישית של כל אחת כאן ועל אף שהדיון בנושא נראה מטופש ומרגיז, לדעתי טוב שהוא נעשה, וטוב שדברים נאמרים, גם לא להסכים מותר, כל עוד הדברים נעשים באופן תרבותי.
אני רוצה לספר שכשהעלתי את הנושא בפני הרופא המטפל שלי היום (אחרי שראיתי לא מעט רופאים) ,הוא לא שלל על הסף את עניין ההשמנה, אמר שתתכן השמנה מסויימת אבל זה גם מאד תלוי בי, גילה הבנה ואמפתיות, והתייחס במלא הרגש לרגישות הזאת שלי עד כדי כך שהוא ביקש לשקול אותי היום ולבדוק יחד איתי האם אכן אני עולה במשקל בזמן הטיפולים. כל כך רגיש וחמוד מצדו ועל כך אני מלאת הערכה כלפיו , ומאז הוא נתפס בעיני כמאוד אמין .
בינתיים אני יכולה לספר שעליתי 3 ק"ג מבלי שאכלתי יותר ואין לי גירוי יתר שחלתי ! ! !
לדעתי, התרופות אכן גורמות להשמנה (לא סתם היצרן ציין זאת) אבל אהיה חכמה יותר להגיד בסוף הטיפול.
ד"ר קול רק שאלה אחרונה בנושא הזה אליך שעדיין לא נענתה בשל הדיון בנושא ההשמנה : האם תרופות הפריון האלה עלולות לפגוע בבלוטת התריס או בהפרשת האינסולין או בחילוף החומרים בגוף??? והאם יתכן מצב של המשך עליה במשקל בעתיד על אף הפסקה בשימוש בתרופות האלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיוני במספר מחזורים
אינה02/05/2009התשובה שלי לא מתבססת על מחקרים ולדעתי ולדעת בנות אחרות שענו גם אין מספיק מחקרים שחקרו זאת לאורך זמן. אבל, מנסיוני כל עוד לקחתי את התרופות, וגם בהריון שאחריהן, היתה השפעה של עלייה במשקל וקושי רב לרזות, וכשהפסקתי ונגמר ההריון התופעות חלפו וחזרתי למצב רגיל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההדס
שני02/05/2009האם עברת IVF? ואם כן, האם הצלחת לרזות ולחזור למשקלך שלפני הטיפולים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
אינה02/05/2009אחרי ההריון הראשון (IVF שני) הצלחתי לחזור במאמץ גדול למשקל הקודם. אחר כך היו הרבה נסיונות IVF עד שהושג ההריון השני. בהם עליתי מאד במשקל וכמובן גם בהריון. את המשקל הזה כבר לא הצלחתי להוריד. ירד רק חלק והיום שאני שוב בטיפולים שוב עולה. מאז אחרי ההריון הראשון לא חזרתי יותר אף פעם למשקל המקורי שלי למרות שאני מאד מקפידה ולא זוללת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
עדי02/05/2009אני חושבת שכדאי לך להפנות את השאלה לרופא אחר שמתמצא בנושא. הרי אם דר' קול חוזר וטוען שלדעתו אין השפעה של השמנה בכלל לתרופה, אז בטח שהוא לא יחשוב שיש השפעה ארוכת טווח על חילוף החומרים וכולי. יש רופאים שהנושאים האלה הם תחום התמחותם ואולי הם ידעו. גם אותי הנושא מאד מדאיג! אני מאד חוששת שיש השפעה ארוכת טווח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשני שלום
פרופ' שחר קול02/05/2009קראי בעיון נושא העליה במשקל בגירסא האנגלית:
Also, this medicine has been shown to overstimulate the ovaries (ovarian hyperstimulation syndrome) for a longer time in some women who conceive than in women developing this syndrome who do not become pregnant. Signs of this syndrome include severe abdominal pain, nausea, rapid weight gain, and vomiting. Before you use this medicine, make sure your doctor knows if you are pregnant.
איבר המטרה של התרופות - השחלה. אין השפעה על בלוטת התריס, או מאזן האינסולין, או קצב המטבוליזם בגוף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול
שני02/05/2009לפיכך אם לא הייתה לי בעיה בבלוטת התריס/מטבוליזם לפני הטיפולים - ודאי שלא תהיה לי בעיה שכזו אחרי הטיפולים, אכן כך?
שאלה נוספת- האם אין השפעה ארוכת טווח לתרופות הפריון האלה? כלומר: כאשר מפסיקים לקחת אותן, מפסיקים גם לעלות במשקל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר קול - חייבת לציין משהו
שני02/05/2009בנוגע לדבריך - שאיבר המטרה היא השחלה:
אכן איבר המטרה היא השחלה, אבל בל נשכח את הטפסים המרובים עליהם בני הזוג נדרשים לחתום בהגיעם לשאיבת הביציות ב-IVF וגם כאשר מזריקים את שלל ההורמנים בטיפול. בטפסים עליהם חותמים בני הזוג נרשמים בפירוש הסיכונים וההסתבכויות האפשריים כתוצאה מטיפולי ה-IVF החל מזיהום באגן, הרחקת חצוצרות בשל פגיעה בהן ובמקרים הנדירים גם כריתת רחם, והרי בכלל איבר המטרה הייתה השחלה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלשני
רוני03/05/2009אני מבינה את החשש שלך מהשמנה ובכלל מפגיעה בכל מיני מערכות של הגוף כתוצאה מהטיפולים. ראשית, כוונת הרופא היתה, כך אני מניחה, להשפעה של התרופות שהיא קשורה לשחלה ולא לטיפולי IVF שברור שהם קשורים לאיברים נוספים. ההורמונים המוזרקים (גונל ודומיו) מטרתם לגרות את השחלה לייצר זקיקים נוספים במהלך שאינו טבעי).
לגבי ההשמנה, ממה שאני יודעת, בהנחה שלא מדובר על ההשמנה או התנפחות הקשורה בקיומם של זקיקים נוספים בשחלות או גירוי יתר וכו', אחת הבעיות היא שלרוב יותר עייפים, יותר חרדים בתקופת טיפולים ולכן פחות מתאמצים, נמנעים מספורט או פעילות כלשהי ולעיתים גם אוכלים יותר.
באשר לתשובות שניתנו בשרשור הקודם, יש לי ילד אחד מהריון טבעי לחלוטין, ובלי קשר להורמונים, השמנתי מן הסתם בהריון ולאחריו קשה הרבה יותר להוריד את העודפים - גם עם ספורט - הגוף משתנה, אין מה לעשות, גם מהגיל ובעיקר מההריון, ולחזור למצב הקודם, נראה לי בלתי אפשרי (גם אם המשקל יחזור ועם כל הספורט בעולם, גוף לאחר הריון ובעיקר אחרי גיל 30, כבר לא יראה לעולם כמו לפני הריון, ואת האמת, לא נורא....
לגבי ההשלכות הארוכות טווח של ההורמונים, ברור שזה יכול להשפיע על הגוף בכל מיני דרכים ובכל מיני מובנים, נכון להיום לא יודעים את הקשר ולא מצאו קשר בין הורומונים בתרופות כגון גונל (ממה שראיתי בחיפוש מחקרים), אך זה לא אומר כלום לגבי העתיד. מה גם שכל אחת יש הגוף שלה ותמיד יכולים לצוץ דברים וכל אחת תגיב אחרת. לי לדוגמא, יש פתאום FSH גבוה בגיל צעיר, למה? לא יודעים. גם צץ לי APLA שגרם להפלות, למרות שבדקו לי בעבר ולא היה לי - אז זה מה יש, לחפש מי אמר מתי ולמה לא יעזור. אולי גם הגלולות הן אלו שגרמו ל- FSH הגבוה אצלי- מי יודע? וכבר לא רלוונטי. אין ספק שלדחוף הורמונים לגוף, מכל סוג, יכול להשפיע על העתיד, השאלה מה העלות מול התועלת. ולכן רופאים לא סתם נותנים הורמונים לכל מי שרוצה ילד מהר יותר או מי שרוצה תאומים כי בא לה.... אלא משתדלים לממש את רצון האישה (ילד) במהירות הגבוהה ביותר תוך שמירה על בריאותה.
וחבל לנסות ולהתווכח ולהתנצח עם הרופא בפורום שמטרתו לסייע לנו הנשים (ולי יש רופא פרטי אותו אני שואלת המון שאלות, אך אני למדה הרבה מהתשובות כאן בפורום לגבי מצבי שלי) בתקופה בה אנו באמת צריכים עזרה זו. אם את חוששת לקחת הורמונים, זה מובן לחלוטין, גם אני חוששת, אבל זו החלטה שלך (את תמיד יכולה לנסות טבעי או לוותר על הטיפול) והרופא לא יכול להבטיח לך שתישארי בריאה לנצח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכנסי
אחת שהצליחה03/05/2009בתור אחת שעברה טיפולי IVF ונמצאת עכשיו בהריון אני יכולה להגיד לך שלא עליתי גרם אחד בטיפולים. דאגתי תמיד לשמור על אופטימיות וחייתי את חיי באופן רגיל (עד כמה שאפשר), השתדלתי שהטיפולים יהיו חלק מהחיים ולא החיים חלק מהטיפולים. גם כשהיו רגעים של נפילות וייאוש בעלי ידע להחזיר אותי לתלם ולחזק אותי. ולכן... לא עליתי אפילו גרם אחד בטיפולים.
אז נכון שלהשמין זה לא בריא ויכול לגרום לסיבוכים רפואיים אבל.... ואבל גדול, אם תעלי גרמים בודדים (למרות שעל פניו את לא אמורה ולדעתי רק המצב הנפשי משפיע על זה) לא יקרה כלום.
אז עזבי את ה"שטויות" תתרכזי במה שחשוב - בלהיות אופטימית ושהטיפול יצליח וזה יגיע, אני בטוחה!!!! ואני מאחלת לך שבקרוב תשמיני כי תהיי בהיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחת שהצליחה
שני03/05/2009אפשר לשאול כמה טיפולי IVF עברת?
מאוד שמחתי לקרוא דברי עידוד, ותודה על האמפתיה שגילית כלפי בנושא ההשמנה.
אני כל כך מקווה שאת צודקת, ועוד יותר מקווה להשמין מהריון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)