מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לרופאים ממני המודאגת..ליאת03/05/2009
שלום רב,
רציתי לשאלכם הרופאים (בעבר מאוד עזרתם לי!!) ולהתייעץ בנושא ההזרעות שעברתי עד כה ולגבי ההמשך.
אז ככה, אני בת 40 וחצי, עוברת מזה חמישה חודשים טיפולי פוריות, ללא הצלחה עד כה. עברתי 3 נסיונות טבעיים עם אוביטרל+ שני נסיונות עם גונל אף. ברוב הניסיונות הללו (בטוח באלו שנעשו עם הגונל), המחזור הקדים לי ב5 - 6 ימים. שאלתי את האחיות במרפאה לגבי זה (הן בקשר הדוק עם הרופא פיריון שלי) והן אמרו שזה הרבה פעמים ככה עם הורמונים וזה לא נורא.
היום הייתי בפגישה אצל הרופא כדי לחשוב מה עושים הלאה וככה, והוא פתאום הבין שהמחזור מעט מקדים לי. הוא שאל למה לא יידעתי אותו. אמרתי לו שיידעתי את האחיות. מתבהר שהן לא מצאו כלל לנכון ליידע אותו.
בכל מקרה, נלחצתי מכך.. הוא אמר ש"לא בוכים על חלב שנשפך" ושלניסיון הבא משאיר לי את אותו מינון גונל אך מתגבר את האוביטרל בעוד זריקה לאחר ההזרעה+ נרות לאחר ההזרעה (ג'ל פרוגסטרון) כדי שלא אקבל מוקדם יותר מידיי ושכנראה תהיה החזקה יותר טובה מבפנים (אלו המושגים שלי, לא זוכרת בדיוק מה אמר).
הוא אמר שזה הניסיון האחרון (השלישי) לפני איי וי אף.
רציתי לשאול 1) עד כמה חמורה הטעות שנעשתה מבחינתו בכך שלא נתן לי קודם את הנרות + זריקת תגבור נוספת של אוביטרל. האם ייתכן שבגלל זה לא הריתי בכל הניסינות הקודמים או שלא ניתן לדעת? האם זה קריטי?
ו2) האם כדאי באמת לעבור אחרי 3 נסיונות להפרייה חוץ גופית, בהתאם לגילי (אין לי כל בעייה במדדים האובייקטיבים- fsh וכל הבדיקות) או לנסות עוד הזרעות רגילות?
או אם אשאל יותר מדוייק- האם בגלל הטעות שנעשתה כדאי לעשות עוד נסיונות הזרעה על בסיס הורמונלי?
בתודה רבה וסליחה על ההצפה..):* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום ליאת
ד''ר דוד ישי04/05/2009אני בספק האם זו הסיבה לכך שלא הרית בשני הטיפולים האחרונים. ואני בכלל לא משוכנע שתמיכה , גם אם היתה דוחה את הוסת , היתה מגדילה את הסיכוי להריון.
דוקא בגלל גילך , דעתי היא שאם נסיון נוסף לא יצליח , רצוילעבור ל IVF.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה, זה עזר ואירגן והרגיע.
ליאת04/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)