שאלה לרופאים ממני המודאגת..

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לרופאים ממני המודאגת..
    ליאת
    03/05/2009

שלום רב,
    רציתי לשאלכם הרופאים (בעבר מאוד עזרתם לי!!) ולהתייעץ בנושא ההזרעות שעברתי עד כה ולגבי ההמשך.
    אז ככה, אני בת 40 וחצי, עוברת מזה חמישה חודשים טיפולי פוריות, ללא הצלחה עד כה. עברתי 3 נסיונות טבעיים עם אוביטרל+ שני נסיונות עם גונל אף. ברוב הניסיונות הללו (בטוח באלו שנעשו עם הגונל), המחזור הקדים לי ב5 - 6 ימים. שאלתי את האחיות במרפאה לגבי זה (הן בקשר הדוק עם הרופא פיריון שלי) והן אמרו שזה הרבה פעמים ככה עם הורמונים וזה לא נורא.
    היום הייתי בפגישה אצל הרופא כדי לחשוב מה עושים הלאה וככה, והוא פתאום הבין שהמחזור מעט מקדים לי. הוא שאל למה לא יידעתי אותו. אמרתי לו שיידעתי את האחיות. מתבהר שהן לא מצאו כלל לנכון ליידע אותו.
    בכל מקרה, נלחצתי מכך.. הוא אמר ש"לא בוכים על חלב שנשפך" ושלניסיון הבא משאיר לי את אותו מינון גונל אך מתגבר את האוביטרל בעוד זריקה לאחר ההזרעה+ נרות לאחר ההזרעה (ג'ל פרוגסטרון) כדי שלא אקבל מוקדם יותר מידיי ושכנראה תהיה החזקה יותר טובה מבפנים (אלו המושגים שלי, לא זוכרת בדיוק מה אמר).
    הוא אמר שזה הניסיון האחרון (השלישי) לפני איי וי אף.
    רציתי לשאול 1) עד כמה חמורה הטעות שנעשתה מבחינתו בכך שלא נתן לי קודם את הנרות + זריקת תגבור נוספת של אוביטרל. האם ייתכן שבגלל זה לא הריתי בכל הניסינות הקודמים או שלא ניתן לדעת? האם זה קריטי?
    ו2) האם כדאי באמת לעבור אחרי 3 נסיונות להפרייה חוץ גופית, בהתאם לגילי (אין לי כל בעייה במדדים האובייקטיבים- fsh וכל הבדיקות) או לנסות עוד הזרעות רגילות?
    או אם אשאל יותר מדוייק- האם בגלל הטעות שנעשתה כדאי לעשות עוד נסיונות הזרעה על בסיס הורמונלי?

בתודה רבה וסליחה על ההצפה..):

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום ליאת

ד''ר דוד ישי
    04/05/2009

אני בספק האם זו הסיבה לכך שלא הרית בשני הטיפולים האחרונים. ואני בכלל לא משוכנע שתמיכה , גם אם היתה דוחה את הוסת , היתה מגדילה את הסיכוי להריון.
    דוקא בגלל גילך , דעתי היא שאם נסיון נוסף לא יצליח , רצוילעבור ל IVF.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה רבה, זה עזר ואירגן והרגיע.

ליאת
    04/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו