ד"ר קול, ד"ר לברון, וד"ר ישי שלום

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• ד"ר קול, ד"ר לברון, וד"ר ישי שלום
    הללויה
    06/05/2009

התבשרתי היום כי קופ"ח מאוחדת לא אישרה לי לעבור לטיפולי IVF.
    קופה זו הוכיחה לי שוב כי כל ענינה מסתכם בהתעשרותה על חשבון החולה, וטובתו של החולה אינו עומד בראש סדר עדיפותיה.

הנני בת 40 ללא הריונות קודמים בעלת חצוצרה שמאלית סתומה. FSH נכון ל-11/08 הינו- 5.4 .
    לאחר נסיונות של כניסה להריון במשך שנה, ולאחרונה עברתי כבר 5 הזרעות, מתורם מבנק הזרע. ההזרעות: 2 עם ביוץ ספונטני, 2 עם איקקלומין ו- מחזור אחד עם גונל.
    לאחר כל נסיון עם איקקלומין וגונל, אני חוטפת ציסטות הגורמות לי לחכות חודשיים למחזור הטיפול הבא, דבר הגורם לעיכוב ההריון המיוחל ולמתח נפשי רב.
    התשובה שנתקבלה על ידי הקופה היא - להמשיך בטיפולי פריון. ניסיתי לשאול מהי המדיניות של הקופה ואם לא אקלט במחזור הבא, האם אז יאשרו לי הפריה אך לא ידעו לענות לי כל תשובות.

לאור התשובה של קופ"ח מאוחדת, אני שוקלת בימים אלה ממש לעבור לקופ"ח מכבי, דבר שעשו לא מעט ממכריי על רקע אותה סיבה של הערמת קשיים כשזה נוגע למימון הקופה (ולא רק בנושא פריון).

שאלתי- האם ידוע לכם, מהם השלבים על פי המדיניות המקובלת של קופה זו? או לחלופין, מנסיונכם, בהנחה שחלילה לא אכנס להיריון במחזור הגונל הקרוב, מה יהיה השלב הבא ?

תודה לכם
    אפרת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אפרת שלום

פרופ' שחר קול
    06/05/2009

יש לדעת פרטים נוספים חשובים:
    אופי החסימה בחצוצרה: היכן בדיוק? מה הפתולוגיה? סיבה? האם ניתן לפתוח החסימה?
    רמת ה - FSH היא חסרת משמעות ללא צרוף רמת ה- E2 באותו היום.
    אישורי טיפול IVF ניתנים ע"י רופאים, לא ע"י פקידים. אני מאמין שהם עושים עבודתם נאמנה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לד"ר קול

הללויה
    06/05/2009

בהודעתי הקודמת כתבתי כי ההמלצה של אותה ועדה שלא נתנה את אישורה ל- IVF, היתה המשך טיפולי פריון - גונל, ולא דנו בכלל בשאלת החסימה של החצוצרה. לא נעשה שום נסיון מצדם להמליץ על בדיקת הפתולוגיה /הסיבה וכו' לפתיחת החסימה, כמו שגם לא נעשה שום נסיון שכזה אצל כל רופא פריון אחר שבדק אותי, לכן תמוהה בעיני תשובתך באשר לבדיקת האפשרות של פתיחת חסימת החצוצרה, בירור פתולוגיה סיבות ועוד.

אגב, גם ערכי ה- E2 , לא נכתבו על ידי רופאי בפניה אל הועדה, אלא רק ערכי ה-FSH. את ערכי ה-E2 לא בדקו לי כלל. (רק במהלך הזרקת גונל ולקראת ההזרעה).

שאלתי היתה באשר למדיניות המקובלת או הצעתכם בנושא, ואשמח לדעת את התשובה על כך.

תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    07/05/2009

למשל - חסימה קריבנית יכולה להיפתח בצנתור, ולאפשר הריון ספונטאני.
    לעומת זאת, הידרוסלפינקס רצוי להסיר לפני טיפולי IVF.
    אם יש חשד לחסימה על רקע הידבקויות אגניות אולי ניתן לפתור זאת בלפרוסקופיה.
    לפעמים החסימה נובעת מביצוע סוב-אופטימאלי של הצילום, ולמעשה אין כל חסימה.
    וכדומה.
    לגבי רמת FSH - חוזר ומדגיש כי אינה אינפורמטיבית אלא אם ניתנת במקביל לרמת ה - E2
    איני הגורם המאשר טיפולי IVF במכבי, או בקופה אחרת.
    יש לשקול כל מקרה לגופו, ולמצות את הברור הרפואי באופן אישי, לפי הממצאים הספציפיים.
    בכל מקרה, בפורום זה אני מביע את דעתי האישית בלבד.
    רבים חולקים עלי, וזה כמובן לגיטימי.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו