שאלה לכם הרופאים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה לכם הרופאים
    ליאת
    09/05/2009

שלום, כבר שאלתי שבוע שעבר, אך עדיין מוטרדת ולכן פונה שוב. חשוב לי לציין כי למרות שאני מאוד מעריכה את הרופא שלי, אך לא תמיד מספיקה לשאול אותו הכל וזקוקה להשלמתכם..
    אז שוב, אני בת 40 וחצי, אחרי שתי הזרעות עם גונל אף (וקודם כמה טבעיות). בשתי ההזרעות האחרונות קיבלתי מחזור מוקדם מכרגיל (הקדים ב5- 6 ימים) ולא היתה לי תמיכה לפרוגסטרון אחרי ההזרעה.בהזרעה הבאה אקבל תמיכה של פרוגסטרון אחרי ההזרעה.
    בתשובתכם הקודמת אמרתם כי הסבירות שהיעדר התמיכה פגעה בהשתרשות היא לא גדולה. אבל
    בעצם אם אין תמיכה של פרוגסטרון, רירית הרחם מתפרקת ולא יכולה להכיל השתרשות בכלל, לא? אז למה אמרתם שההסתברות נמוכה? לא ככ מבינה וקצת לחוצה מזה שעשיתי הזרעות לשווא ושעכשיו הרופא ימליץ לי על הפרייה חוץ גופית כשבעצם עוד לא מיציתי את האפשרויות של הזרעה תוך רחמית עם הורמונים ותמיכה...מה דעתכם?
    תודה מאוד.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלה לכם הרופאים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תמיכה

פרופ' שחר קול
    09/05/2009

בטיפולי פריון המבוססים על הזרעות, ובהם לא עושים שימוש באנאלוגים של GNRH אין צורך לתת "תמיכה".
    אכן, ה"תמיכה" אינה מזיקה, אך היא גם אינה משפרת הסיכוי להשיג הריון.
    באופן טבעי, אם יש הריון, HCG ממקור השיליה הצעירה אמור לשמור על תפקוד הגופיף הצהוב. אם אין הריון הפרוגסטרון יורד ומגיע המחזור.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תוספת- אחרונה..

ליאת
    10/05/2009

שלום ותודה שענית לי מהר,
    לא הבנתי אז למה המחזור הקדים לי בעצם? ובעצם התמיכה שאני מקבלת אינה נחוצה?
    מקווה שאבין עכשיו ותודה על התגובה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אולי בכל זאת תענו על השאלה הנוספת..

ליאת
    14/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    14/05/2009

במחזורי גירוי שחלות ללא אנאלוגים של GNRH באופן אופייני השלב הלוטאלי קצר יותר, כנראה על רקע רמות דבוהות של E2 ו - P.
    אם יש הריון, הרי הורמון ההריון אמור לספק האות הביולוגי המאפשר המשך שישוג הגופיף הצהוב.
    אם אין הריון חלה ירידה מהירה ברמות ה- E2 ו - P ומגיע מחזור.
    תמיכה לא תשנה משטר זה, אלא רק תידחה את המחזור.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עכשיו הרבה יותר מבינה. מאד תודה

ליאת
    14/05/2009

בטח עוד בעתיד אשאל אותכם.. בינתיים הידע מרגיע יחסית.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו