מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה לד"ר קולסמדי16/08/2007
ד"ר קול שלום!
אתן לך רקע קצר לגבי מצבי , לפני כשלוש שנים נתגלתה אצלי ציסטה באחת השחלות, לאחר תקופה הרופאה טענה שזה ייתכן אנדומטריוזיס וזאת על סמך סימפטומים שהיו כמו כאבים בעת יחסי מין
כאבי בטן קבועים במהלך כל החודש ,דימום כבד במחזור,כאבים במתן שתן ודימום חד פעמי בצואה (עברתי בדיקה למעי הגס הכל היה תקין), ניסיתי כל מיני טיפולים הורמונליים אך לא כל כך עזר והחלטתי להניח לכל הסיפור למרות שהכאבים עדיין המשיכו וממשיכים עד היום ולפני שבוע התחיל לי פעם נוספת דימום קל מאוד בצואה.
לפני כשנה החלטנו אני ובעלי שהגיע הזמן להביא ילד לעולם והתחלנו בנסיונות, נקלטתי לאחר חודש
אך ההריון לא החזיק ונפל בשבוע השביעי. מאז אנו מנסים שוב להיכנס להריון אך ללא תועלת
אני משתמשת מידי חודש בחודשו בערכות לזיהוי ימי ביוץ מאז ההפלה אך מאיזשהי סיבה זה
לא נקלט, שאלתי היא עד כמה ערכות לזיהוי הביוץ אמינות? ומה יכולה להיות הסיבה לזה שאני
לא נקלטת למרות שבהריון הראשון (שלא הצליח) נקלטתי כבר בחודש השני של הניסיונות?
האם ייתכן שזה באמת אנדומטריוזיס? איך אפשר לדעת? כי הבנתי שאנדומטריוזיס יכול לגרום לבעיות פריון.
אודה לתשובתך ולדעתך בעניין והאם הגיע הזמן לנקוט בצעדים נוספים לבירור?
בברכה
אנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנט היקרה:
פרופ' שחר קול16/08/2007נראה שאת חייבת לעבור ברור רפואי יסודי. יש לברר מקור הדימום ממערכת העיכול. יתכן ומדובר באנדומטריוזיס אך זה מאוד נדיר, כסיבה לדימום בצואה. את חייבת לראות גסטרואנטרולוג.
לגבי נושא ההריון: ערכות ביוץ הן לרוב מדויקות, אך מיותרות לגבי נשים עם מחזור סדיר. אנדומטריוזיס היא סיבה ידועה לבעיות פיריון, על רקע הידבקויות באגן, וכן השפעה שלילית על איכות הביציות. ויתכן שכצעד ראשון יש לבצע צילום רחם. בהמשך יש לשקול לפרוסקופיה כדי לדעת בדיוק מה קורה באגן שלך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה רבה לד"ר קול
ה17/08/2007ד"ר קול שלום
תודה רבה לתגובתך המהירה.
לגבי הבעיות והדימום במערכת העיכול אני עברתי בדיקת קולונוסקופיה
והיא הייתה תקינה לחלוטין. האם כדאי לעשות כבר לפרוסקופיה?
אם כן האם לפנות לרופאת הנשים הקבועה שלי או לרופא מומחה לבעיות פריון?
והאם ניתן להגיד שבאמת יש לי בעיות פריון?
בברכה
אנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
פרופ' שחר קול17/08/2007לגבי מערכת העיכול - האם נמצא מקור הדימום?
לגבי שאלת הפוריות - לרוב ממתינים לשנה של ניסיון להרות לפני שמתחילים בברור.
יש לשקול צילום רחם, יתכן ויתן תשובה, ויותר פשוט לפרוסקופיה. פעמים רבות מושגים הריונות ספונטאניים בעיקבות צילום רחם.
מכיוון שהשגת הריון ספונטאני לא לפני זמן רב, יש סיכוי טוב להריון נוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי17/08/2007בבדיקה לא נמצא מקור הדימום.
בכל אופן תודה רבה על היחס ותמיכה.
אנט* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)