מעקב זקיקים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• מעקב זקיקים
    נורית
    13/05/2009

שלום,
    בת 27 בעלת שחלות פוליציסטיות,אני מטופלת זה סבב שני בזריקות מסוג גונל F 75 ליום, כאשר היום התחלתי (יום שלישי של המחזור) ביום ב' הקרוב יש לי מעקב זקיקים, שאלתי היא האם מעקב זקיקים בלבד דרך אולטרסאונד מספיק בכדי לזהות את יום הביוץ או שצריך גם בדיקת דם במקביל , מכיוון שבהריון הקודם לפני כ - 4 שנים טופלתי גם בזריקות גונל F כאשר המעקב היה יום יומי עם בדיקת דם ומעקב זקיקים שלאחריו נעשתה ההזרעה שהתוצאה הייתה הריון כבר אחרי סבב ראשון, בניגוד לטיפול הנוכחי בו אני עושה מעקב אולטרסאונד לא יום יומי ללא בדיקת דם וסביב מועד הביוץ קיום יחסי מין (בעצתו של הרופא - מה שמצמצם את אחוזי ההצלחה) .
    1) האם יש צורך בנוסף למעקב הזקיקים גם בדיקת דם (ומה מטרת בדיקת הדם)?
    2) והאם כדאי לאמץ אפשרות של הזרעה בכדי להגדיל את הסיכוי להריון?

יש להדגיש כי אני מנהלת אורך חיים בריא ושומרת על משקל גוף תקין!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מעקב זקיקים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נורית שלום

פרופ' שחר קול
    13/05/2009

המעקב בעת טיפולי גירוי שחלות עם גונל מתבסס על בדיקות דם וא.ס.
    מעקב זה מאפשר לקבוע מינון התרופה באופן מיטבי, בעיקר כדי למנוע גירוי יתר והריון רב - עוברים.
    לרוב, אין צורך במעקב יומי, אלא מידי מספר ימים וזאת על סמך הממצאים, וכן על בסיס התגובה השחלתית בעבר.
    אם ההריון הקודם הושג לאחר הזרעה, יש לשקול בחיוב ביצוע הזרעה גם בסבב זה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו