מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- שאלה דחופהלילך18/05/2009
התחלתי ב -15.5. הפסקתי גלולות {לאחר שבוע של שימוש }
ביום 16.5 התחיל דימום ואז התחלתי פוריגון 100 ל-IVF ראשון
אני עדין במחזור והיום נתקלתי בתופעה מוזרה לראשונה בחיי - על התחבושת היה גוש ממש גדול וצמיגי של דם כהה שלא נספג בתחבושת {מתנצלת על התיאור ]
בעלון ההנחיות של פוריגון שהתרופה עלולה לגרום לקרישי דם ולעיתים קרישי הדם עלולים להיווצר אף ללא גיריו יתר שחלתי .
1. האם לדעתך קריש הדם הזה קשור לתופעת הלוואי של התרופה, והאם דורש התייחסות מיוחדת או בירור {יצויין כי אני לא סתם היסטרית זה היה ממש גוש גדול.
2האם שלוקחים את הזריקות אבל עדין יש וסת האם ההורמנים עדין אמורים לעלות והאם באותו קצב של עליה ? .
2. האם יתכן כי אני מצויה במצב של גירוי יתר למרות שאני עדין במחזור { יצוין כי בפעם הקודמת שקיבלתי מינון של 150 אחרי 5 זריקות הופסק הטיפול כיהיתה מתוכננת הזרעה ולא IVF ו היו לי הרבה מאד זקיקים ?
3. בנוסף , עליתי למשקל וגיליתי שבשבוע האחרון עליתי 3 ק"ג כנראה בגלל הנוזלים - האם גם מעיד על בעיה ?
4. בדיקת ה PTT שלי יצאה 39.1 כשסוף הטווח הוא 30.6 - האם תקין ? מה המשמעות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לילך שלום
פרופ' שחר קול19/05/20091. יש לדעת בדיוק מה היו ההורמונים ביום התחלת הפיורגון. הסיכון לקרישי דם מתייחס ליתר קרישיות בתוך כלי הדם (ורידים), ולא להופעת קריש דם מהרחם (כנראה).
2. הפיורגון אמור להעלות ה - E2 ולהביא לצמיחת הרירית תוך סיום הדימום.
3. גירוי יתר שחלתי קיים רק לאחר ביוץ. לפי תיאורך אני משער שעדיין לא היה ביוץ.
4. מכיוון שאת בתחילת טיפול לא צפויה צבירת נוזלים כה רבה.
5. PTT מאורך מצביע על תת-קרישיות, ממצא הדורש התייחסות של המטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)