שאלות לרופא

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלות לרופא
    הללויה
    18/05/2009

שלום ד"ר

יש לי שתי שאלות.
    1. קראתי איפשהו (אולי כאן) שכשחצוצרה אחת סתומה, עדיין החצוצרה התקינה יכולה לאסוף את הביצית גם מהשחלה הסמוכה. במקרה שלי, חצוצרה שמאל סתומה וכן שחלה שמאל מנוונת, מעולם לא הודגמה. האם זה אומר שהסיכוי שלי להרות אף פוחת מכזו שרק חצוצרה אחת סתומה ושתי שחלות תקינות? אשמח לקבל הסבר.

2. אני עומדת לעשות הזרעה שישית. לקחתי איקקלומין פעם אחת שגרם ציסטות, ולכן בחודש שאחרי לא ביצענו הזרעה, ובחודש שלאחר מכן המחזור איחר לי מאוד עד שהצטרכתי ליטול תרופה לגרימת מחזור. ראיתי כאן שאינך ממליץ על איקקלומין במצב שכזה. בחודש האחרון לקחתי לראשונה גונל שגם הוא עשה לי ציסטות ולכן אני מחכה חודשיים שוב. האם סביר כי גם הפעם המחזור יאחר לי? וגם במקרה כזה אינך ממליץ על גונל?

תודה
    ליאת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאלות לרופא

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• ליאת שלום

פרופ' שחר קול
    19/05/2009

1. באופן תיאורטי בלבד. בכל מקרה, אם יש שחלה וחצוצרה מתפקדות היטב באותו צד יש סיכוי טוב להריון.
    2. אם את מבייצת באופן סדיר, לדעתי אין מקום לטיפול עם איקקלומין.
    עדיף טיפול על בסיס גונל.
    "ציסטות" לאחר טיפול - ארוע שכיח מאוד. הן חולפות לרוב ללא כל טיפול.
    עדיף הפסקה של חודש בין הטיפולים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו