מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
מנהל הפורום

- האם יש סיכוידנה20/05/2009
שאיבה לפני שישה שבועות,שבועיים אחרי בטא תקינה שמכפילה את עצמה כמה פעמים
בשבוע 6+3 עובר בלי דופק
שבוע 7+3עובר שמתאים ל6+1 עם משהו כמו דופק
היום7+6 בכוונה לעשות הפלה עדיין העובר בן6+1 אבל יש דופק
יש הפרש של שבועיים ואין גדילה, עדיין נראה דופק
מה זה אומר?כבר הכנתי את עצמי נפשית לקחת כדורים להפלה אבל עכשיו זה מסבך את העניינים
מחכה ליום ראשון לראות מה יתפתחהאם יש סיכוי שיתפתח הריון תקין?
אני חוששת לגלות איזה פגם בשלב מאוחר יותר
מנסיונכם...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי-בדיוק מה שהיה לי
תותית21/05/2009היי
כבר הגבתי למעלה אבל המיקרה שלך מאוד דומה לשלי
התחלתי מבטא מאוד נמוכה (14) שלא כל כך הכפילה את עצמה הפסקתי תמיכה וחזרתי על הבדיקה לאחר שבוע והופ... הבטא עלתה לפי החישוה כבר הייתי בשבוע 6 עשיתי א.ס. 1 יש שק הריון חזרתי לאחר כמה ימים והופ.. יש גם שק חלמון נורא שמחתי שזה הצליח למרות הכל לאחר שבוע כבר הייתי בשבוע 7 + 5 חזרתי על בד' א.ס. לא ניצפה דופק והרופא שלח אותי לב"ח לביצוע גרידה
כשהגענו לשם ביצעו לי א.ס. נוסף במכשיר יותר מקצועי מזה של הרופא שלי ושם תתפלאי ראו דופק אך העובר מתאים לשבוע 5+5 ז"א קטן בכשבועיים מגודלו הרצויי בשלב הזה הכל ניראה הזוי חזרתי לבדיקה נוספת לאחר 3 ימים במחלקת IVF שם ראה הרוםא את כל מה שכבר ניראה קודם למעט זה שאמר כי זהו איננו דופק העובר אלא כלי דם שלי שכביכול פועם
עכשיו כבר הייתי בשבוע 8+5
שמנו פעמינו פעם נוספת לב"ח שם ביצע א.ס נוסף אך הפעם הרופאה לא ראתה את הדופק שראתה לפני והוחלט לקבל כדורי ציטוטק להורדת התוכן הרחמי
הלוואי ומה שראו אצלך אכן יהיה דופק עוברי
לפעמים אנחנו עוברות דברים שרק מחשלים אותנו מבפנים
אל תאמרי נואש המשיכי והתמידי
ב-ה-צ-ל-ח-ה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי תותית
דנה21/05/2009תודה על התגובה,אני התחלתי מבטא 104 שעלתה יפה מאוד שלוש פעמים ולפני שבוע כבר הייתה 55000.
רציתי לשאול על הכדורים לריקון הרחם,אני מאוד מפחדת מהכאבים,שמעתי סיפורים מסמרי שיער
איך היה לך? והאם היה ריקון מוחלט או שבסוף נאלצת לעבור גרידה?[
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
תותית21/05/2009להגיד שלא היה כואב לא אגיד
היו כאבים של מחזור כואב מין התכווצויות של הבטן שכבתי 1-2 מקופלת כי הרי הרחם חוזר למצבו הרגיל אצלי זה היה בשבוע מוקדם וגם התוכן הרחמי היה קטן יש דימום חזק המלווה בקרישי דם שנימשך לערך כ-3-4 ימים ואחריו דימום רגיל אצלי כל הדימום ארך כ- 13-14 יום הכאבים ניסבלים עם לקיחת משככי כאבים אני לקחתי 2 אקמול שמאוד עזר לי
לאחר בדיקת רופא כל התוכן ההריוני יצא ולא נאלצתי לבצע גרידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד.
נ.21/05/2009גם אני עברתי הריון ממוקפאים שהפסיק להתפתח בשבוע 6 ונתתי לזה צ'אנס עוד שבוע ועדיין לא היה שינוי ואחרי עוד שבוע הלכתי למיון נשים לקבל תור לגרידה וגם אז לא היה שינוי ורק אז הרגשתי שזה נכון לעשות גרידה.
מציעה לך לעשות עוד אולטראסאונד עוד שבוע ורק אז להחליט, הפלה תמיד יכולה לבוא ותמיד אפשר לעשות גרידה.
גם אני שמעתי סיפורים מצמרים על ציטוטק והרופא המליץ לי פשוט לבצע גרידה שבטוח הכל יצא כי בהרבה מקרים בכל מקרה אחרי ציטוטק או הפלה טבעית צריך לעשות גרידה.
הגרידה לוקחת 20 דקות בהרדמה מלאה כך שלא מרגישים כלום ולאחר מכן דימומים וכאבי מחזור קלים במשך יומיים שלושה, ככה זה היה אצלי אבל זה יכול להיות ארוך יותר.
בגלל שהתוכן ההריוני שלי היה קטן נתנו לי ציטוטק להרחיב את צוואר הרחם (ולא למינריה) ורק לאחר 5 שעות בוצעה הגרידה, הכאבים שהיו מהציטוטק לקראת שעת הגרידה היו חזקים מאוד וסף הכאב שלי מאוד גבוה, כך שאני מניחה שאם לא היו עושים גרידה הכאבים של הציטוטק היו גוברים ונראה לי שמספיק הכאב הנפשי ולא צריך להוסיף לזה גם כאב פיזי נוסף, עדיף "להפטר" מזה כמה שיותר מהר ולהתחיל דף חדש.
בהצלחה ותחזיקי מעמד!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאם יהיה צורך-ממליצה על גרידה
לי21/05/2009עשיתי גרידה לפני כשבועיים, בכלל לא היו לי כאבים.
קצת דימום (עדיין), אבל לא היו לי בכלל כאבים.
הגרידה נעשית בהרדמה מלאה, כ-15 דק',
משתחררים כשעתיים לאחר שמתעוררים בד"כ.
זה ממש תהליך מהיר, ובמקרה שלי ללא כאבים.
גם אני שמעתי סיפורים קשים על בנות שקבלו כדורי ציטוטק. סבלו מכאבים נוראיים, ולעתים זה לא הספיק ואחרי הכל היה צורך בכל זאת לבצע גרידה.
לכן ממליצה מלכתחילה על גרידה.
בכל מקרה, זה שהעובר קטן לא נשמע כ"כ טוב... אבל תבצעי שוב אולטרסאונד ותראי.
מאחלת לך המון בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה על תדלגו עלי
דנה21/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד
ד''ר דוד ישי22/05/2009אם הממצאים באולטרסאונד נכונים , קשה מאד להניח שאפשרי שיתפתח הריון תקין. אבל אם זה חשוב לתחושת הבטחון שלך , ניתן להמשיך במעקב לתקופה מסויימת עד שיהיה ברור מעל לכל ספק שההריון הפסיק להתפתח. זה לא גורם לך כל נזק ולא מפריע לפוריות שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממש מיואשת
דנה24/05/2009גם היום (שבוע 8+3)עדיין יש דופק ואי אפשר לבצע הפלה
העובר בגודל3מ"מ(ככה הבנתי...
נתבקשתי לחזור עוד כמה ימים כד לחכות שהדופק יפסיק מעצמו כי ברור שההריון לא תקין
אני מרגישה שכוחותי הנפשיים אוזלים האם אין דרך לסיים את זה קודם?אני פוחדת שזה ימשך המון זמן.האם תמיד הדופק מפסיק מעצמו?
האם זה נכון שכל עוד יש דופק לא יאשרו לי הפלה למרות שברור מעל לכל ספק שההריון לא תקין?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה,כנראה התפספס
ד25/05/2009* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשלום ד
ד''ר דוד ישי25/05/2009על פי החוק היבש , הפסקת הריון חי דורשת אישור של ועדה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערכים בדם לבדיקה בבקשה
הריונות כימיים חוזרים אחרי לידה
זקיקים שגדלו אחרי אוביטרול
יש כדור לחיזוק הזרע
נקלחה ביופסיה מרירית הרחם
מנגל עשן פגיעה בהיריון
בדיקת nipt בהריון מומלצת?
שק חלמון - עזרה בבקשה
הריון מולארי-בטא ירדה והחלה לעלות חזרה
ערוץ הבריאות
.jpg)