אשמח לשמוע את דעת הרופאים

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• אשמח לשמוע את דעת הרופאים
    שני
    23/05/2009

טופלתי ששה חודשים בגונל+אוביטרל והזרעות. רק טיפול אחד הניב הריון שנפל (בשלביו המוקדמים). כל הבדיקות שעשינו היו תקינות (צילום רחם, בדיקות הורמונליות). כמו כן תמיד רירית הרחם, גודל והתפתחות הזקיקים ובדיקות הדם שמראות את בוא הביוץ ובדיקות הדם לאחר הביוץ (כדי לוודא שהיה ביוץ ואת רמות ההורמונים שאחרי הביוץ) - הכל היה תקין והרופא לפני ואחרי כל הזרעה היה שבע רצון ביותר. המחזור שלי מדוייק להפליא - בדיוק כל 28 יום. ובכל זאת - כלום לא קורה. אני בת 38. אנחנו מוגדרים כזוג לא מוסבר. הרופא ממליץ לעבור ל-IVF.
    שאלותיי:
    1) אני מבינה שאם כל המהלכים תקינים ובכל זאת לא מתרחש הריון- כנראה שיש בעיה במפגש בין
    הזרע לביצית, כנראה, בשל איכות ביציות ירודה. אם כך הדבר, מה יועיל IVF, שכן איכות ביציות
    זה נתון קיים שלא ניתן לתיקון/שיפור?
    2) כשהתחלנו את הטיפולים, בגלל שכל הנתונים היו תקינים, היינו בטוחים (וגם הרופאים) שההריון
    המיוחל יגיע עם הגונל, תוך שלשה חודשים. והנה - עברו ששה חודשים, ולא קרה דבר. אני חוששת
    שכך יהיה גם ב-IVF -עוד טיפול ועוד טיפול וככה נגרר כמו שנגררנו עם הגונל, אבל כאן
    מדובר על כמות הורמונים רבה יותר .
    2) במשך כל ששת החודשים שהזרקתי גונל הרגשתי נורא גם נפשית וגם פיזית: עצבות, מצבי רוח
    בעיקר בשל תופעות הלוואי הפיזיות של הגונל שניכרו עלי: נפיחות איומה שמלווה אותי עד היום,
    גזים, עצירויות ושלשולים לסירוגין, עליה במשקל (2 ק"ג בחודש), בחילות והרגשה כללית רעה,
    אבל איכשהו האמנתי שההריון יקרה רק בעזרת הגונל (בגלל כל הפרמטרים התקינים) וזה עזר
    לי להתמודד עם תופעות הלוואי הקשות ועבורי - הבלתי נסבלות. היה קשה.
    אני יודעת שבטיפולי IVF מעמיסים הורמונים ותרופות רבות שאני מרגישה שאני ממש לא מסוגלת
    לקחת אותם, בגלל תופעות הלוואי שחויתי (שלי הן היו קשות מנשוא), ובעיקר העליה במשקל בכל
    טיפול (על אף שהקפדתי כל כך(!) על תזונה מאוזנת).
    היום לאחר הפסקה בטיפולים ועבודה סיזיפית של ממש(!), השלתי את המשקל העודף. נותרו לי 2
    ק"ג עודפים בלבד, אבל הנפיחות לא ירדה ממני עד היום, ואת המשקל כאמור הורדתי בקושי רב.
    זה לא היה קל, בלשון המעטה.
    אני אובדת עצות וכל כך עצובה. מה יהיה?
    לאור כל מה שתארתי כאן, מה אתם מציעים לי ? ? ?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אשמח לשמוע את דעת הרופאים

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אשמח לתגובת הרופאים

שני
    23/05/2009

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אשמח לשמוע את דעת הרופאים

ד''ר יעקב לברון
    24/05/2009

ליקוי פריון בלתי מוסבר משמעו שהרפואה והמדע עדיין אינם יודעים לאבחן את הקושי שלכם אבל למרות זאת יש לנו כלים טובים לטפל בכם בהצלחה רבה. טיפולי ההפריה החוץ גופית יעילים יותר מטיפולי ההזרעה ולכן למרות כל מה שציינת לכי על זה. בהצלחה!
    דר' לברון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ד"ר לברון, האם אפשר

שני
    24/05/2009

האם אפשר לעשות טיפול IVF בהזרקה של 112 יחידות גונל F? בטיפולי הזרעה שעשיתי כמות של 75 יחידות גונל F הניבה כ-6 זקיקים (בכל מחזור טיפול). אז אני מניחה שכמות של 112 יחידות גונל תניב כ-8 זקיקים, אולי אפילו יותר ,ולכן לא מובן לי מדוע צריך להצמיח כמות אדירה (כ-15 זקיקים) בעזרת כמות אדירה של גונל ודומיו.
    1) האם אפשר לעשות IVF עם כמות של 112 יחידות גונל (כמו שאמרתי שהן משפיעות עלי יפה)?
    2) איך אפשר לצמצם למינימום את כמות ההורמונים הניתנים לאחר ההחזרה?
    הבנתי שחובה (!) לתת תמיכה (פרוגסטרון) כלשהי כמו: קרינון, שאותי באופן אישי, ניפח והשמין
    באופן מוגזם ומכאן החששות שלי לטיפולי IVF.
    3) אם טיפולי הזרעה כשלו, כלומר יש כנראה בעיה באיכות הביציות, נתון שאינו ניתן לשינוי. אזי
    מה יועיל ה-IVF במקרה שכזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו