שאיבת בייצית

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאיבת בייצית
    חנה
    28/05/2009

חג שמח,
    רופאים יקרים אנא עזרו לי להבין:
    11 יום אני מזריקה גונל במינון 350 במהלך הטיפול ביצעו לי כמה וכמה פעמים אולטרסנואנד וראו 2 בייציות (אחת גדולה ואחת דיי קטנה). היום הגעתי לשאיבה הורדמתי וכשהתעוררתי התברר שלא בוצעה שאיבה מהסיבה: "לא הצליח לשאוב - או שלא היתה בייצית"!!
    **אנא עזרו לי להבין את התהליך:
    1. הרי ראו 2 בייציות - אז היכן הם נעלמו...?
    2. מה הכוונה לא הצליחו לישאוב????
    3. האם פשוט זימנו אותי לשאיבה לפני הזמן??
    עוד אציין שהזרקתי כ-30 שעות לפני השאיבה אוביטרל ואני בעלת fsh גבוה.

אנו התייחסו לכל השאלות .
    רב תודות אתם נפלאים.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שאיבת בייצית

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום חנה

ד''ר דוד ישי
    29/05/2009

מה שרואים באולטרסאונד הוא את הזקיקים שבהם מתפתחת הביצית ולא את הביצית עצמה . ישנה אפשרות של זקיק ללא ביצית בתוכו או של ביצית שלא השלימה את התהליך של ההבשלה ועדיין צמודה לדופן ולכן לא ניתן להוציאה.
    אני מניח שלא מדובר בענין טכני של שאיבה לא נכונה או תזמון לא נכון שלה , אלא בענין מהותי שקשור לרזרבה השחלתית הנמוכה שיש לך ואשר FSH הוא אחד הביטויים האחרים שלה.
    אני מקוה שבמחזור הטיפול הבא , עם מינון קצת יותר גבוה יהיו התוצאות טובות יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תגובה לד"ר ישי

חנה
    29/05/2009

מאחר ואינני מצליחה להניב יותר מביצית אחת כל פעם החלטנו רופאי ואני עלשאיבתהביצית הטבעית ללא זריקות. האם לדעתך זהמגדיל את הסיכוי להישנות מצב של שאיבה ללא ביצית?
    והאם אפשר להצליח בטיפול IVF מביצית אחת?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובה מאחד הרופאים

חנה
    29/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• המשך

פרופ' שחר קול
    29/05/2009

שאיבה במסגרת מחזור טבעי לא תשפר מהותית הסיכוי להשיג הריון. בוודאי שיש כאן חיסכון גדול בשימוש בתרופות.
    כמובן שיש לדעת מהי הסיבה לטיפול ב - IVF כדי להעריך בצורה טובה יותר את הסיכויים.
    אם משיגים ביצית שעוברת הפריה תקינה ויוצרת עובר איכותי - יש סיכוי סביר להריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שלום חנה

ד''ר דוד ישי
    30/05/2009

הסיכוי לשאיבה לא מוצלחת מעט יותר גדול , לא בגלל שמדובר במחזור טבעי , אלא בגלל שהסיכוי לפספס את הזמן המדוייק שבו ניתן לשאוב את הביצית גדול יותר.
    כמובן שאפשר להצליח. אחרת מה הטעם לעשות את הטיפול

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לשלושת הרופאים אנא התייחסותכם

חנה
    30/05/2009

שלום לכם רופאים יקרים,
    אני בת 35 מחזור דיי סדיר בין 28-32 . בעלת FSH גבוה כבר עברתי 7 הזרעות רגילות + 3 הפריות שלא צלחו. מזריקה גונל במינון גבוה 350 ותמיד יש לי 1 או 2 זקיקים בלבד. השבוע הגעתי לשאיבה של 2 זקיקים אך לא היו בהם ביציות!! מה אתם ממליצים לי לעשות??
    מפחידה אותי המחשבה של תרומת ביצית.
    באיזה שלב ממליצים על תרומת ביצית? הרי יש לי ביצית 1 טבעית.
    אולי תמליצו לי על זריקות אחרות. ובכלל האם בגלל שיש לי רזרבה שלחתית נמוכה שום טיפול לא יצליח להניב יותר מביצית אחת?
    אנא ענו לי על השאלות ואל תפנו אותי להחלטת רופאי המקסים אולי דרככם אנסה להעלות בפניו את המלצתכם.
    האם בכלל יש לי תקווה???(3 שנים בטיפולים)!!!!
    תודה תודה תודה אני כבר מתוסכלת

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• ממתינה לתשובת הרופאים

חנה
    31/05/2009

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו