שאלה בנושא גרידה ומה שאחריה

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• שאלה בנושא גרידה ומה שאחריה
    לימור
    02/06/2009

שלום רב,

לפני כמעט שבועיים עברתי גרידה לאחר ששק ההריון היה ריק לחלוטין בשבוע 6+2 וגם ביום הגרידה (6+4) המצב היה זהה.

שאלותי: (מצטערת על הריבוי פשוט יש לי מחשבות רבות בנושא....)
    1) אני פוליציסטית ואם אחכה למחזור זה יכול לקחת זמן... האם לאחר גרידה נהוג להמתין לקבלת מחזור לבד? לוודא "תקינות" האיזון ההורמונלי? או שאפשר לעבות קצת את הרירית ואז לקבל מחזור?
    2) האם זה נכון שהמחזורים אחרי גרידה דלילים (רירית דקה) וללא ביוצים?
    3) בהמשך ל- 2 - האם זה יהיה נכון לחזור מיד לטיפולים או לתת לגוף קצת הפסקה (נניח 2 מחזורים ספונטניים)?
    4) האם מומלץ לעשות ביום 2 של המחזור u.s? יהיה ניתן לראות משהו שחלילה לא קרה משהו בגרידה?
    5) ושאלה אחרונה להיום- מה הסכנות בגרידה למטופלת IVF? הבנתי שיכולה להיות בעיה של הידבקויות בחצוצרות? IVF בין כה עוקף את זה... לא?

תודה ענקית מראש!!!
    הראש עובד שעות נוספות..... (-; חחח
    לימור

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אודה לתשובה

לימור
    03/06/2009

למרות ששאלתי הרבה שאלות.....

תודה מראש!!!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• היי לימור

נטע
    04/06/2009

אענה לך מנסיוני האישי עד שיענו לך הרופאים...
    אני עברתי גרידה לפני חודשיים גם בגלל שק הריון ללא עובר והבנתי שלוקח לגוף זמן לחזור לעצמו מבחינת התפקוד של הרחם, למרות שאמרו לי לא לקיים יחסים שבועיים מהגרידה כי בכל זאת הרחם עבר איזו טראומה אז ייבשתי את בעלי עוד קצת :-) וחיכיתי עד לאחר המחזור הראשון שהגיע 26 יום אחרי הגרידה שהיה די קל ונמשך 3 ימים אבל הבנתי שיכול להגיע גם אחרי 6 שבועות וזה בסדר, 17 יום לאחר מכם התחילו לי שוב דימומים ונלחצתי אז הלכתי למוקד לעשות אולטראסאונד ונאמר לי שהכל תקין ברחם ושבגלל הגרידה לוקח לגוף זמן לחזור לשיגרה ושיכול להיות שהדימומים הקודמים לא היו מחזור ולא היה בכלל ביוץ לפניהם. המחזור הזה נמשך 4 ימים והיה קצת יותר מאסיבי מהקודם אבל לא נורא ומהיום ה- 10 התחלתי בבדיקות ביתיות של ביוץ כדי לראות אם יש ביוץ והגוף חוזר לעצמו כדי לנסות שוב (זה גם היה הריון של IVF) ואכן אתמול היה ביוץ ביום ה- 14 גם לפי הבדיקה וגם היו לי כאבים של ביוץ כך שאני מקווה שבעוד 13 יום אקבל שוב ואדע שאכן הגוף חזר לעצמו או כמובן שלא אקבל מהסיבה הטובה ואדע שהצלחנו טבעי..:-)
    אני יודעת מה את עוברת ואיך את מרגישה עכשיו אבל מבטיחה לך שמיום ליום חושבים על זה פחות ומתחזקים עד הנסיון הבא, מאחלת לך בהצלחה ושהגוף יחזור לעצמו מהר ותוכלו לנסות שוב, הבנתי שאחרי שמקבלים מחזור אחד שהוא באמת מחזור אז אפשר להרות שוב ויש יותר סיכויים כי הגוף פורה יותר אחרי הריון.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה נטע

לימור
    04/06/2009

לא ממהרת לחזור לטיפולים... אני באמת רוצה לתת לגוף להתאושש... וגם חבל לי למהר כי נשארו לי שלושה עוברים מוקפאים שאני "מתקמצנת" (חחח) עליהם.... ולא רוצה "לבזבז" אותם על סבב שמלכתחילה נראה אבוד...

מאחלת לשתינו הצלחה במהרה, הריון תקין וידיים מלאות.

לימור

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו