דקפפטיל

מנהל הפורום

פרופ` יעקב (ג`קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
לקביעת תור אצל פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי ללא פרסום בפורום

• דקפפטיל
    מיקה
    22/08/2007

שלום לרופאים הנהדרים,

התחלתי השבוע טיפול עם פרוטוקול ארוך, ויש לי כמה שאלות לגבי הזרקת הדקא.

הרופא רשם לי לקחת חצי מזרק (0.05) בכל יום, כאשר בעבר לקחתי 0.1. מדוע הורדת המינון? האם 0.05 זה מינון מקובל? האם זה אמור למתן את הדיכוי ובכך ליצור בשאיפה יותר ביציות לשאיבה? מה הרציונל מאחורי ההחלטה?

שאלה שניה- אני אמורה לשפוך חצי תכולת מזרק ואת החצי השני להזריק לבטן. אני אף פעם לא בטוחה שלא שפכתי יותר/פחות מידי. איך אפשר לדייק יותר והאם זה משנה אם לא מדייקים?

ושאלה אחרונה שקשורה לכל הזריקות בטיפול- לפעמים לאחר הזרקה יוצא לי מנקודת הדקירה מעט דם. האם זה אומר שפגעתי בכלי דם? האם זה אומר שהתרופה לא תוכל להיספג בגוף כראוי? האם יש דרך להזריק מבלי שיקרה כזה דבר? האם הזרקה ב 90 מעלות עדיפה או שצריך להזריק ב- 45 מעלות לבטן?

אני יודעת שאחות יכולה להזריק, אבל זה מסורבל וברוב המקרים אני מעדיפה להזריק לעצמי, אז תודה על העזרה המבורכת שלכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דקפפטיל

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שלום מיקה

ד''ר דוד ישי
    23/08/2007

אני מניח שהרופא הנחה אותך להשתמש בחצי מינון של דקפפטיל כדי שהדיכוי לא יהיה עמו מדי. אבל חשוב לציין שאין קשר ברור בין עומק הדיכוי והתגובה השחלתית. אין משמעות לסטיה קלה לכאן או לכאן מחצי המינון שאת צריכה להזריק. בסטים המוכנים להזרקה ההזרקה היא ב 90 מעלות.
    בברכה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו